Novosti|

U dogovoru s Hrvatskim cestama, belomanastirski Cesting donio je odluku o zatvaranju dijela državne ceste D517 na potezu od skretanja za Torjance do iza belišćanskog mosta.

Kanal Repnik i rijeka Drava koja je svakih sat vremena u prosjeku viša za dva centimetra, došla je do kolničke konstrukcije u blizini od 20-ak cm. Danas i sutra se očekuje veliki vodni val i u Cestingu ne žele riskirati i ovu dionicu zatvaraju zbog sigurnosti cestovnog prometa.

„Propuštat će se jedino vozila s vrećama pijeska za spašavanje nekoliko kuća koje su poplavljene uz Dravu.“, rekao je nadcestar belomanastirskog Cestinga Roman Rašić i dodao kako vozači do daljnjeg moraju koristiti obilazni pravac preko Osijeka.

Već treći dan, a danas intenzivno od ranog jutra volonteri pokušavaju zaštititi Citadelu – Centar za socijalno zapošljavanje osoba s invaliditetom Udruge Zvono, na lijevoj obali Drave koja još nije potopljena. Stotinjak volontera već se treći dan bori s vodenom stihijom i građenjem zečjeg nasipa pokušavaju je zaustaviti prije nego potopi Citadelu i nanese goleme štete.

Grad Belišće i Stožer za obranu od poplave grada Belišća ponovno pozivaju sve građane koji su u mogućnosti da se uključe u pomoć u obrani od poplave, danas tijekom cijeloga dana i sutra, kod Citadele, kada se zbog porasta vodostaja rijeke Drave najavljuje veliki plimni val.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content