Novosti|

Gradsko izborno povjerenstvo grada Belišća obaviještava sve političke stranke, kandidatkinje i kandidate na predstojećim lokalnim izborima o radu Gradskog izbornog povjerenstva te istiće pojedine upute vezane uz provedbu izbora.

DOSTAVA KANDIDATURA
Sukladno važećim zakonskim propisima kandidature moraju biti dostavljene nadležnom izbornom povjerenstvu u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, odnosno najkasnije do 2. svibnja 2013. godine (ČETVRTAK) do 24 sata. Sjedište Gradskog izbornog povjerenstva grada Belišća nalazi se u zgradi Gradske uprave u Belišću, K.Tomislava 206. Za sve informacije u svezi sa postupkom kandidiranja i predaje kandidacijskih lista svi sudionici izbornog postupka mogu se obratiti osobno u sjedištu Gradskog izbornog povjerenstva ili na telefone broj 400-601, 400-605 ili mobitel 098 902 7443 – predsjednik Slavko Milekić.

NAJAVA DOSTAVE KANDIDACIJSKIH LISTA
Zbog potrebe pravovremenog organiziranja predaje kandidacijskih lista, molimo Vas da se prethodno najavite i obavijestite Gradsko izborno povjerenstvo grada Belišća o terminu dolaska za predaju kandidature, kako bi smo predaju kandidacijskih lista pravovremeno uskladili sa svim kandidatima na prestojećim lokalnim izborima. Svi obrasci za podnošenje kandidatura kao i detaljne upute o tijeku izbornog postupka sadržane su na stranici Državnog izbornog povjerenstva RH www.izbori.hr.

OTVARANJE RAČUNA ZA FINCIRANJE IZBORNE PROMIDŽBE
Sukladno Zakonu o financiranju političkih stranaka i izborne promidžbe („Narodne novine“ broj 24/11, 61/11 i 27/13) obaviještavamo Vas da su političke stranke, nositelji liste grupe birača i kandidati na predstojećim lokalnim izborima dužni otvoriti poseban račun za financiranje izborne promidžbe najkasnije s danom podnošenja kandidature. Na stranicama Državnog izbornog povjerenstva RH www.izbori.hr sadržane su detaljne upute od načinu otvaranja posebnog računa kandidatima na predstojećim lokalnim izborima, kao i obrasci izjave u svezi financiranja izborne promidžbe, koje su kandidati dužni dostaviti uz prijedlog kandidacijskih lista.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content