Novosti|

DSC03078Grad Belišće nastoji pratiti mlade i njihove životne uspjehe. U ponedjeljak 18. veljače 2013. godine gradonačelnik Zvonko Borić primio je Alena Rakipovića.
Alen je odličan student koji je upisao doktorat na zagrebačkom Fakultetu elektronike i računarstva, a ujedno je i zaposlen kao asistent na istom fakultetu. Kao student obavljao je praksu u IBM-u u odjelu za istraživanje. Jedan je od osnivača Udruge Mladih nadarenih matematičara “Marin Getaldić” u kojoj je ujedno bio i predavač. Osvojio je nagradu rektora za BioMe- alat za statističku analizu biološki važnih metala.
Njegov talent, trud i rezultati nisu prošli nezapaženo tako da je dobio ponudu za posao u Microsoftu.
Gradonačelnik je istaknuo kako je ponosan što Belišće ima tako sposobne mlade ljude koji ulažu u sebe i svoje znanje te kako Alen ima punu potporu Grada u svom daljnjem radu i napredovanju. Također je Alen pozvan da predloži projekte i svoje ideje kako potaknuti mlade ljude na angažman, za početak je dogovoreno da održi predavanje za zainteresirane Belišćane te se nadamo da će to ohrabriti i druge mlade da pokušaju realizirati svoje ideje u čemu će imati podršku grada Belišća.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content