Novosti|

U srijedu, 20. prosinca 2017. godine, u Maloj vijećnici grada Belišća zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković s pročelnicom Upravnog odjela za durštvene djelatnosti Antonijom Andrašek Barić upriličila je prijam za predstavnike KUD-a “Šokadija” Bocanjevci i KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci. Prijamu su nazočili predsjednik KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Stjepan Malarić i tajnik KUD-a “Šokadija” Branko Piškorjanac.

Ovom je prigodom zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković uručila šest tamburaških instrumenata dvama KUD-ovima potrebnih za njihov daljnji uspješan rad. U sovme je obraćanju izrazila veliko zadovoljstvo što Grad Belišće putem svog Upravnog odjela za društvene djelatnosti u suradnji s Ministarstvom kulture svake godine provede pokoji vrijedan projekt koji rezultira financijskom potporom za Grad Belišće na području kulture.

Ukupna je vrijednost tamburaških instrumenata 18.000 kn, a projekt je podržalo Ministarstvo kulture s 12.000 kn, dok je Grad Belišće za tu namjenu u svome Proračunu izdvojio 6.000 kn. KUD-u “Šokadija” Bocanjevci uručena su tri brača, a KUD-u “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci jedna bisernica, brač i kontra.

KUD “Šokadija” Bocanjevci djeluje od 1986. godine, a od 1998. godine KUD “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci. Oba KUD-a broje oko 150 članova i čuvari su tradicijske kulture i slavonskih narodnih običaja na našem području.

Tamburaške je instrumente ručno izradio Krešimir Marić, vlasnik obrta “Tambure Marić”.

Foto: Tin Lacković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content