Novosti|

Udruga “Zvono” nastavlja s provedbom projekta “Šalji dalje” koji je započeo 1. kolovoza 2017., a nastavlja se sve do 31. srpnja 2019. godine. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je razvoju volonterstva na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom “Jaglac” iz Orahovice, udrugom “Slap” iz Osijeka, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica te Gradom Belišće. Suradnik na projektu je i Srednja obrtnička škola Požega.

Do sada se u projekt uključilo više od 100 mladih srednjoškolaca iz srednjih škola Slatina, Orahovica i Požega. Mladi su sudjelovali na radionicama “Zavolontiraj se” koje su se održale tijekom studenog i prosinca 2017.godine, a rezultat radionica je osnivanje školskih volonterskih klubova. Tijekom radionica učenici srednjih škola upoznali su se s pojmom volonterstva, mogućnostima volontiranja u RH, osnovnim zakonskim okvirom volontiranja u RH te s mogućnostima koje im pruža školski volonterski klub.

Nakon održanih radionica osnovana su tri školska volonterska kluba – u SŠ Stjepan Ivšić Orahovica, u SŠ Marka Marulića Slatina te u Srednjoj obrtničkoj školi Požega.

Učenici će uz svoje nastavnike i uz podršku udruge “Zvono” nastaviti na razvoju školskog volontiranja te će tijekom školske godine provesti nekoliko volonterskih akcija, sudjelovati u volonterskim kampovima te u inkluzivnim volonterskim akcijama.

Kroz radionice veliki broj mladih upoznao se s pojmom volonterstva, a  s obzirom na njihovo aktivno sudjelovanje i angažman, smatramo da će ove tri županije uskoro dobiti veliki broj volontera koji će raditi za dobrobit lokalne zajednice.

Tekst: Tena Anić, udruga “Zvono”

Odgovori

Close Search Window
Skip to content