Novosti|

Sportski susreti s umirovljenicima iz Darde. Cilj susreta nije pobjeđivanje, već prije svega druženje dobrih prijatelja. Ipak, proglasili smo bolje od dobrih odnosno zbrojili rezultate po disciplinama. A Belišćani su bili bolji, rekao je Kopjar.

BELIŠĆE Kao i prijašnjih godina i sada se Udruga Matice umirovljenika grada Belišća uključila u obilježavanje Dana grada i to tradicionalnim Sportskim susretima. Ovaj put u goste im je stigla prijateljska Udruga umirovljenika iz Darde. Umirovljenici su se natjecali u nekoliko disciplina – šahu, pikadu, belotu, lovu ribe te kuglanju, a u svim nadmetanjima su domaćini bili uvjerljivo bolji. -Cilj susreta nije pobjeđivanje, već prije svega druženje dobrih prijatelja. Ipak, proglasili smo bolje od dobrih odnosno zbrojili rezultate po disciplinama. U šahu su Belišćani pobijedili 8:0, a u pikadu je bilo 3.620 : 3.145 za domaćine. Najbolja domaća igračica je bila Ivka Fumić sa 753 boda, dok je najbolji Darđanin bio Patris Miljak sa 711 bodova. U belotu je Belišće bilo bolje s 18 : 14, u ribičima je težina ulovljene ribe također bila na strani domaćina (17.020 grama : 6.255 grama), dok je u kuglanju rezultat bio 353 : 162, rekao nam je Ivan Kopjar, predsjednik belišćanskih umirovljenika. Umirovljenicima se na proglašenju pridružio i belišćanski gradonačelnik Zvonko Borić, koji je pozdravio sve sudionike te čestitao pobjednicima i uručio im pehare.

Domaćini su pobijedili zato što bolje poznaju teren, sa smiješkom je komentirao gradonačelnik, dodavši kako mu je drago što su Darđani došli u Belišće, te naglašavajući kako se nada da će i ubuduće most biti poveznica Belišća i Baranje, ljepote našeg i njihovog kraja, no prije svega poveznica ljudi i ugodnog druženja. U ime gostiju zahvalili su se predsjednica Komisije za sport i rekreaciju Marija Kundih i predsjednik Udruge Željko Kundih. Oni su istakli kako je do prvih kontakata između umirovljenika Belišća i umirovljenika Darde došlo zahvaljujući belišćanskoj dogradonačelnici i predsjednici belišćanske Hrvatske stranke umirovljenika, Mariji Ilić, no da su sve detalje oko susreta dogovarali Ivanom Kopjarom.

Iako nismo pobjednici niti u jednoj disciplini, ipak smo u nečemu bolji – u šahu i kartanju su se natjecali naši članovi od 82 i 83 godine, rekla je gospođa Marija, dodavši kako je i to dokaz da se i u trećoj dobi svašta može činiti. Nakon proglašenja slijedio je ručak, te naravno veselica uz pjesmu i ples, no predsjednici dviju Udruga umirovljenika našli su vremena te nešto “službenije” razgovarali. Izmijenili su iskustva o načinima funkcioniranja udruge, članstvu, aktivnostima i svemu ostalom što udruge čine kako bi svojim članovima olakšale i uljepšale umirovljeničke dane. Naravno, dogovoren je i što skoriji susret, ovaj put u Dardi. Monika Đogaš

Natjecalo se u belotu, šahu, pikadu, kuglanju i pecanju

Pehare za “dobre” i “bolje” uručio je gradonačelnik Borić

I nakon natjecanja druženje je prošlo u veselom raspoloženju

Mi smo tek početnici u organizaciji ovakvih susreta, te nam je današnji dan bio dragocjeno iskustvo za buduće planove. Na našem području dobro surađujemo s mnogim udrugama, ali i s udrugama s područja Osijeka i Josipovca. Drago nam je da sada imamo i nove prijatelje, s kojima ćemo se, vjerujem, još puno puta susretati i družiti, rekao je predsjednik Matice umirovljenika Darda, Željko Kundih.

Na ovogodišnjim sportskim susretima umirovljenika sudjelovalo je 50 domaćina i 35 gostiju. Iako je prijašnjih godina bilo više sudionika, pa čak i više udruga koje su dolazile u Belišće, predsjednik Udruge umirovljenika Belišće zadovoljan je, jer su se susreti organizirali u okviru mogućnosti. Zahvalio se gradonačelniku na podršci koju umirovljenici uvijek imaju u Gradu Belišću. Suradnja grada i umirovljenika, odnosno Udruge i Hrvatske stranke umirovljenika je na zavidnom nvou. Tome nije razlog samo uspjeh na lokalnim izborima, nego i velika socijalna osjetljivost našeg gradonačelnika i njegovih suradnika prema starijim ljudima, naglasio je Kopjar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content