Novosti|

Učenici 4. e razreda OŠ Ivana Kukuljevića Belišće, područne škole Veliškovci s voditeljicama Monikom Jurkin i Suzanom Koprivnjak proveli su prekrasne dane na Sportskim igrama mladih. Ana Svratan, Ana Topalović, Barbara Svrtan, Cecilija Vaška, Luka Habus, Maja Horvat, Mirna Marković, Tamara Pavlinić i Valentin Lovrečić sudjelovali su na završnim natjecanjima 17. Sportskih igara mladih u Splitu u kategoriji graničar.

Avantura je započela sudjelovanjem u Kinder + sport poligonu na najpoznatijoj splitskoj plaži Bačvicama. Natjecanje u trčanju s kinder jajetom u žlici i bacanje na koš bilo je uvertira za sutrašnje natjecanje u graničaru. Pobijedila nas je ekipa iz OŠ Jagode Truhelke iz Osijeka. Za utjehu, poslijepodne smo proveli kupajući se na Bačvicama.
Zalazak sunca dočekali smo u šetnji Rivom i bajkovitim starim gradom s voditeljicom, Splićankom Kristinom. Posjetili smo Dioklecijanovu palaču, katedralu sv. Duje, Prokurative, kip biskupa Grgura Ninskog te uživali u pogledu na grad s vidikovca na Marjanu. Imali smo čast vidjeti tribine i unutrašnjost nogometnog stadiona Poljud. Vojska „graničara“ posjetila je jedan od brodova Hrvatske ratne mornarice. Neplanirano, posjetili smo splitsku bolnicu Firule. Zahvaljujući Tomi, ljubaznoj liječnici i sestrama i toga se sjećamo s osmijehom na licu. Kako se približavalo vrijeme našega odlaska kući, domaćini su nam priredili tulum u poznatom klubu Hemingway. Ponosna, dična, prkosna, bećarska pjesma slavonska ispratila nas je s plesnog podija. Sve što je lijepo kratko traje! Noć u vlaku brzo je prošla, a svatko od nas s osmijehom na licu sjeća se svojih snova.
Putovanje vlakom, natjecanje, more, kupanje na Bačvicama, posjet Dioklecijanovoj palači, Pazaru, Poljudu, šetnja Rivom i Marjanom, ljubazni građani, liječnici i vozači splitskih autobusa, mnogo vesele dječice i njihovih voditelja iz dvadeset četiri grada Hrvatske i naravno, naša baza ratna mornarica Lora, vojarna sv. Nikola, zgrada br. 9 ostat će svima nama u lijepom sjećanju.
Veliko hvala domaćinima i organizatorima!
Divne, predivne uspomene donijeli smo u Slavoniju!
Monika, Suzana i 4.e

Odgovori

Close Search Window
Skip to content