Novosti|

U subotu 5. travnja 2014. u Domu umirovljenika u Belišću održan je treći dio II. kadetske lige šahovske zajednice županija istok na kojem je odigrano posljednja tri kola. Iz cijele Slavonije i Baranje za 13 ekipa nastupio je 61 kadet. ŠK Belišće se i ove godine uz veliku pomoć Grada Belišća i Doma umirovljenika pokazao kao dobar domaćin, te su svi natjecatelji zahvalili na lijepom prijemu i gostoprimstvu, te čestitali na odličnoj organizaciji.

Nakon ukupno devet odigranih kola prvo mjesto su sa 17 bodova zauzeli kadeti GŠK Požege, drugo mjesto je sa osvojenih 15 bodova zauzeo ŠK Trpinja, a treće ŠK Bedem iz Gornjih Bogićevaca sa 13 bodova. Kadeti Šahovskog kluba Belišće su sa četiri pobjede i pet poraza te ukupno 8 bodova zauzeli 10. mjesto. Na kraju natjecanja zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić je najuspješnijim ekipama uručio pehare za osvojena mjesta, a najuspješnijim igračima medalje.

O ujednačenosti ovogodišnje kadetske lige najbolje govori podatak da je razlika u bodovima od 5. do 11. mjesta samo 2 boda. Iako su kadeti Belišća ove godine bili u borbi za gornji dio tablice, 10. mjesto na kraju može se smatrati realnim jer je kadetska ekipa ŠK Belišća u prosjeku još uvijek među najmlađim ekipama u ligi, pa se bolji rezultati očekuju u sljedećim sezonama.

Za Belišće su po pločama nastupali Tea Basrak, Nino Salai, Daniel Ćosić, Leo Basrak i Roko Medak. Nakon završene kadetske lige kadeti započinju s pripremama za nastup na državnom prvenstvu koje će se ove godine održati u lipnju u Kaštel Štafiliću. U sklopu priprema planiraju se i pojedinačni nastupi na pripremnim turnirima prije samog državnog prvenstva.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content