Novosti|

Župa sv. Josipa Radnika poziva Vas na tribinu

“IZAZOVI ISCJELITELJSKIH PRAKSI NEW AGEA”

gost predavač je
dr. sc. fra Josip Blažević, OFMConv

AMATERSKO KAZALIŠTE BELIŠĆE
28. veljače. 2014.   u   20 sati

Fra Josip Blažević jedan je od najboljih poznavatelja istočnjačke duhovnosti i novih religioznih pokreta u Hrvatskoj. Doktorirao je na Papinskom Sveučilištu Gregorijana temom: “Iskustvo ljudskog tijela u međukulturalnom kontekstu. Kritičko sučeljavanje teorija o ‘energetskim centrima’ (čakrama) i filozofsko-teoloških spoznaja Maxa Schelera i Karola Wojtyłe”.

Čest je gost na mnogim predavanjima i tribinama, a autor je i mnogih članaka. Ravnatelj je centra Hrvatski Areopag za međureligijski dijalog Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Organizator je simpozija i seminara, studijskih putovanja, uredio je zbornik radova interdisciplinarnoga znanstvenog simpozija Crkva i medicina pred izazovom alternativnih iscjeliteljskih radova i zbornik radova povodom obilježavanja 25 godina duha Asiza. Već niz godina intenzivno istražuje ovu tematiku skupljajući podatke na terenu i znanstveno ih analizirajući.

Fra Josip će govoriti o odnosu kršćanstva i novih religioznih pokreta, te kako Crkva gleda na jogu, bioenergiju, transcendentalnu meditaciju, magiju, vidovnjake, razne iscjelitelje, astrologiju itd.

Autor je knjiga: Proroci Novog doba, Sai Baba i/ili Isus Krist, Joga i kršćanstvo, Sve što katolik treba znati o reikiju, Halloween – poganstvo staro i novo, Kršćanstvo i New Age.

http://verbum.hr/knjige/autor-blazevic-josip/

http://www.areopag.hr/

fraBlazevic1a

Odgovori

Close Search Window
Skip to content