Novosti|

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata s područja Valpovštine i ove je godine organizirala komemorativni program kod spomenika poginulim pripdnicima 107. brigade, koji je organiziran u srijedu, 3. travnja 2013. godine u poslijepodnevnim satima. Obitelji poginulih, suborci i štovatelji koji su stigli u mimohodu od mosta 107. brigade, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su počast onima koji su položili živote u najvećoj borbenoj akciji u kojoj su sudjelovali pripadnici te brigade, a odvijala se 3. travnja 1992. godine.
Prema vojnom protokolu vijence su položili obitelji poginulih branitelja, Vlado Marić, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, Tomislav Ivić, izaslanik Hrvatskog Sabora, general pukovnik Slavko Barić, izaslanik ministra obrane i Glavnog stožera oružanih snaga, Milan Baričević, načelnik Policijske uprave Osječko–baranjska županije s načelnicima policijskih postaja kao izaslanik ministra unutarnjih poslova, Tomo Bogović, izaslanik ministra branitelja, izaslanstvo zapovjedništva 107. brigade na čelu s Miroslavom Štarglom, izaslanstvo udruga iz Domovinskog rata, Župan osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić sa suradnicima te gradonačelnici gradova Belog Manastira, Belišća, Donjeg Miholjca i Valpova te načelnici općina Bizovac, Petrijevci, Magadenovac, Petlovac, Marijanci i Podravska Moslavina, zajedno sa predsjednicima gradskih i općinskih vijeća.
Sudionicima komemorativnog zbora prigodnim su se riječima obratili Slavko Barić, Tomislav Ivić i Vlado Marić, molitvu je predvodio vojni kapelan Alojz Kovaček, a u prigodnom glazbenom programu sudjelovali su Puhački orkestar Valpovo i Crkveni pjevački zbor Mir iz Belišća. Nakon skupa u crkvi svetog Josipa Radnika u Belišću održana je misa zadušnica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content