Novosti|

U ponedjeljak, 30. travnja s početkom u 12 sati održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Belišća – 1. svibnja i međunarodnog praznika rada. Neposredno prije sjednice održan je i radni sastanak između ministra graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka i gradonačelnika sa suradnicima na kojem se raspravljalo o svim aktualnim projektima u gradu s naglaskom na projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Belišću za čiju realizaciju je ministar iskazao podršku. Pored gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i općina, prijateljskog grada Benkovca i općine Sv. Križ Začretje te predsjednika gradskih i općinskih vijeća, na svečanoj sjednici nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Biljana Borzan, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, saborski zastupnici Silvano Hrelja, Domagoj Hajduković, Ivica Mandić i Dinko Burić te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak. Također na sjednici su nazočili i gradski vijećnici, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici Belišća d.d. Dražen Adrašić i Branko Vrbošić te predstavnici tvrtke Harburgfreudenberger Zoran Uranjek i Dalibor Perković, načelnik Policijske postaje Valpovo, predstavnici udruga Domovinskog rata te dobitnici javnih priznanja.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis koji je pozdravio sve prisutne uzvanike i goste, nakon čega je Crkveno pjevačko društvo MIR izvelo dvije prigodne pjesme. Svima nazočnima obratio se i gradonačelnik Zvonko Borić koji je posebno istaknuo sve one projekte koji su u Belišću realizirani te one koji su u tijeku i koji se planiraju izvršiti. Na kraju svojeg govora gradonačelnik je pozvao sve gradske vijećnike, prijatelje grada, ljude od utjecaja i sve one koji žele dobro gradu Belišću da se udruže u zajedničkom nastojanju ka napretku grada s uvjerenjem da će rezultat tada sigurno doći. Još jednom je čestitao dobitnicima javnih priznanja i sve zajedno pozvao na tradicionalni zajednički ručak s građanima. Svim građanima Belišća i prigradskih naselja, čestitao je Dan grada Belišća i blagdan sv. Josipa Radnika, zaštitnika župe Belišće te Međunarodni praznik rada.

Na sjednicu su još govorili i dožupan Željko Kraljičak, ministar Ivan Vrdoljak te saborska zastupnica Biljana Borzan koji su pohvalili nastojanja grada Belišća na realizaciji brojnih projekata od interesa za sve građane ali i iskazali pomoć u realizaciji nekih od planiranih projekata. Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća uručili su i javna priznanja i to Plaketu “Grb grada Belišća” Ankici Jurina iz Veliškovaca i Zajednici tehničke kulture Valpovo te Plaketu “S.H.Gutmann” tvrtkama Baždar d.o.o. iz Belišća i Limarija Sebastijan. Nakon dodjele javnih priznanja uslijedio je i kraći glazbeni program belišćanskog glazbenika Davida Krulića koji je izveo dvije skladbe od kojih je prva autorska, pod nazivom „Sjećanja“ i druga skladba „Misty“ američkog jazz skladatelja Errolla Garnera. Nakon završetka svečane sjednice svi uzvanici i gosti uputili su se na središnji trg u centru Grada na zajednički ručak na koji se odazvao veliki broj građana Belišća ali i ljudi i susjednih mjesta. Grah iz 600-litarskog kotlića pripremio je već tradicionalno Josip Delač iz Kitišanaca uz pomoć djelatnica Programa pomoć u kući starijim osobama. Sve nazočne, uz sunčano i toplo vrijeme, zabavljao je tamburaški sastava Kočije iz Narda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content