Novosti|

REHAB ART FESTIVAL. Protekle subote nastavljen je program Rehab art festivala. Članovi neformalne grupe FORA za tu su večer u središtu grada organizirali nastup valpovačkih mažoretkinja, tečaj plesa (zumba) te karaoke, te nastup rock grupe Alias. No, najavljeni su i neki gosti iznenađenja. U programu su sudjelovale plesačice grupe „Madison Time“ koje su prezentirale latinoameričke plesove (zumbu). To su bile Arijana i Antonija Potočki te Sara Kuček, inače volonterke udruge Zvono i učenice 3. razreda gimnazije, uz podršku profesorice Snježane Krnjajić. Zatim su nastupili državni prvaci u latinoameričkim plesovima, Nikol i Ivan, čije su izvedbe privukle mnoštvo slučajnih šetača. Uz plesne skupine sudjelovale su i valpovačke mažoretkinje pod vodstvom Dine Ivanović iz 4. razreda gimnazije, također volonterke Zvona. Na kraju programa organizirali smo karaoke, no tu je odaziv nažalost bio nešto slabiji, doznajemo od Domagoja Slačanca, člana FORE.

Podsjetimo, 15-ak mladih volontera Zvona, sada okupljenih u neformalnoj grupi FORA osmislili su različite radionice i aktivnosti kojima žele privući mlade ljude, učenike viših razreda osnovnih škola, te srednjoškolce i tako mladim osobama pokazali kako se noćni sati tijekom vikenda mogu provesti na konstruktivniji i kreativniji način, nego opijanjem u parku, na ulicama i po kafićima. Jedan od važnih ciljeva cijelog projekta je u aktivnosti uključiti maloljetnike, dakle mlade ljude od 15 godina, pa čak i godinu, dvije mlađe. Nažalost, sve je više mladih ljudi upravo te dobne skupine koji se redovno opijaju tijekom vikend-izlazaka, a da nisu svjesni da je u tim godinama dovoljno svega šest mjeseci konzumiranja alkohola kako bi se razvila ovisnost.
-Osmišljavanjem aktivnosti želimo se približiti mladima, uključiti se u njihove izlaske, te im pokazati da se mogu zabaviti i bez ispijanja velikih količina alkohola. Rehab – art fest smo osmislili kako šestomjesečni projekt. Tijekom tog razdoblja ćemo, jednom mjesečno organizirati različite aktivnosti, od sportskih i društvenih igara, do ulične svirke i kreativnih radionica. Sve aktivnosti namjeravamo provoditi od 20 do 23 sata, poručuju iz neformalne grupe FORA. M. Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content