Novosti|

Nakon Petrijevaca, u srijedu 16. srpnja 2014. s početkom u 19 sati Udruga HVIDR-a Belišće održala je u prostorijama Mjesnog odbora Ladimirevaca svoju, 13. po redu, sjednicu Predsjedništva.

Na sjednici na kojoj je učlanjeno nova 3 člana gosp. Branku Pušiću iz Ladimirevaca službeno je uručena Odluka o imenovanju koordinatorom Udruge HVIDR-a Belišće za Ladimirevce.

Razgovaralo se i o imenovanju koordinatora udruge za grad Valpovo, te sudjelovanju na 9. Memorijalnom turniru „3. travanj“ koji organizira UHDDR – gradski ogranak Belišće, sudjelovanju udruge na 42. Olimpijadi starih sportova u Brođancima i svečanom obilježavanju Dana pobjede i domovinske zahvalnosti – 5. kolovoza.

Pod točkom razno gosp. Milekić je informirao nazočne o:

– tribini – vezano za novi Zakon o mirovinskom osiguranju i sporni članak 80. kojim će se od 1. siječnja 2015. godine pripadnicima NOB-a mirovine izjednačiti sa mirovinama hrvatskih branitelja jer i jednima i drugima faktor izračuna po tom novom Zakonu iznosi 0,85, a ne više 1,50 odnosno 1,85 za dragovoljce i hrvatske ratne vojne invalide, na koju će Udruga HVIDR-a Belišće pozvati i saborske zastupnike Valpovštine,

– i izradi web stranice Udruge koja je dostupna na adresi www.hvidra.belisce.eu.

Sjednica Predsjedništva završila je podjelom članskih iskaznica u 20,30 sati.

Sljedeća sjednica Predsjedništva održat će se u srijedu, 30. srpnja 2014. u Belišću.

Odgovori

Close Search Window
Skip to content