Novosti|

Zavičajna udruga Ličana “Vila Velebita” Belišće održala je 9. veljače 2013. godine s početkom u 18 sati svoju jubilarnu 10. godišnju skupštinu i 9. po redu “Ličku večeru”. U prepunoj dvorani NK “Podravac” u Bistrincima okupilo se preko 170 članova udruge i njihovih gostiju.
Skupština i večera održane su u posebno svečanoj atmosferi obilježavanja 10. obljetnice osnivanja udruge pa je tim povodom nakon otvaranja sjednice najprije održan svečani govor. Sjednica je nadalje tekla podnošenjem izvješća o radu Upravnog odbora u 2012., financijskog izvješća te izvješća Nadzornog odbora i prijedlogom plana rada za 2013. godinu. Sva su izvješća podržana te je usvojen i predloženi plan rada za tekuću godinu. Ličko okupljanje svojim su prisustvom uveličali gradonačelnik Zvonko Borić i dogradonačelnica Marija Ilić, oboje podrijetlom Ličani i članovi udruge.
Sjednica je završena svečanom dodjelom zahvalnica i povelja u prigodi 10. obljetnice osnivanja udruge. Zahvalnice su dobili gradonačelnik Grada Belišća Zvonko Borić za kontinuiranu podršku kojom Grad pomaže ostvarivanje programa rada ove udruge, Pivovara “Ličanka” iz Donjeg Pazarišta i njen vlasnik Karlo Starčević za donacije kojima ta pivovara prati rad udruge te Udruga “Zvono” iz Belišća za uspostavljenu izuzetno uspješnu suradnju i međusobno pomaganje u ostvarivanju ciljeva obje udruge. Povelje udruge dodijeljene su zaslužnim članovima koji su u proteklih 10 godina nesebičnim zalaganjem i radom nosili glavne aktivnosti udruge.
Okupljanje je nastavljeno tradicionalnom ličkom večerom: kuhanim kiselim zeljem i suhim mesom te kuhanim krumpirima, što članovi Upravnog odbora sami pripremaju, a vrijedne Ličanke stolove su obogatile ličkom “masnicom” i drugim kolačima. Veselju, šalama, pjesmi i plesu nije bilo kraja do duboko u noć. Uz sastav “Iovalius” poseban glazbeni ugođaj stvorili su sami članovi udruge i njihovi gosti. Naime, već tradicionalno članovi okupljeni u malom ličkom zboru nastupaju tijekom večeri s izvornim ličkim pjesmama i kolima kojima se pridruže i ostali članovi, a tu su svojim pjesmama bili i gosti iz susjedne udruge Kluba Ličana “Gacka” iz Bizovca.
U takvoj prisnoj, gotovo obiteljskoj atmosferi, kako su se nekada od svog dolaska u Belišće ličke obitelji znale okupljati u raznim prigodama, ovogodišnja “Lička večera” na veliko zadovoljstvo svih koji su se odazvali trajala je sve do 3 sata ujutro.
Ž.Krpan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content