Novosti|

U subotu 29. ožujka s početkom u 19 sati u prepunoj dvorani Doma kulture u Belišću Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Belišće održalo je svoj prvi radni sastanak sa članovima udruge.

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti iznenada preminulom članu Udruge gosp. HORVAT-HRVOJ TOMISLAVU i svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima te žrtvama palim za Republiku Hrvatsku od prvog spomena njenog imena do danas, predsjednik Udruge HVIDR-a Belišće gosp. Pavo Milekić otvorio je prvi radni sastanak s članovima udruge.

Radnom sastanku nazočio je i gosp. Zlatko Plazibat, predsjednik Nadzornog odbora Županijske zajednice udruga HVIDR-a Osječko-baranjske županije i predsjednik Suda časti HVIDR-e RH, te predstavnici Udruge umirovljenika P.P. Valpovo i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Belišća.

 Tema radnog sastanka bila je:

–       Upoznavanje članova udruge sa provedenim i planiranim aktivnostima udruge,

–       Projekt očuvanja stečevina i zaštite digniteta Domovinskog rata,

–       Plan rada udruge za 2014. godinu i mandatno razdoblje

–       Svečano obilježavanje 22. obljetnice Akcije Baranja koja će se obilježiti 3. travnja 2014. i

–       Izrada svečane zastave Udruge HVIDR-a Belišće.

Razgovaralo se o problemima i potrebema hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, pravnoj i socijalnoj zaštiti te psihosocijalnoj i zdravstvenoj rehabilitaciji članova udruge s posebnim naglaskom na zaštitu digniteta hrvatskih branitelja – ratnih vojnih invalida.

Po završetku radnog sastanka volonterima (20) koji su sa članovima Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali u prikupljanju potpisa za referendum o promjeni članka 12. stavka 1. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina kojim se predlaže promjena praga za uvođenje dvojezičnosti s 1/3 na 50%, podijeljene su zahvalnice i bedževi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

 

Udruga HVIDR-a Belišće

Predsjednik:

Pavo Milekić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content