Novosti|

Dana 10. veljače 2014. godine, župan Osječko-baranjske županije dr.sc. Vladimir Šišljagić zajedno sa svojim zamjenicima, pročelnicima upravnih odjela te direktorima županijskih tvrtki, boravio je u radnom posjetu Gradu Belišću.

Gradonačelnik dr. Dinko Burić zajedno sa suradnicima, zaželio im je dobrodošlicu u našem gradu te zahvalio i na dosadašnjoj dobroj suradnji i pomoći Županije u realizaciji projekata.

Stjecanjem vlasništva od strane Grada nad palačom Gutmann, stvorene su pretpostavke za daljnja financijska ulaganja Županije pri obnovi ove iznimno vrijedne građevine za Belišće u narednom razdoblju, a za samu obnovu Županija je od 2004. godine već uložila 4,5 milijuna kuna vlastitih sredstava.

Dogovoreni su prvi koraci realizacije srednje strukovne škole koja bi bila spona između gospodarskih subjekata, tržišta rada i odgovarajućih stručnih kadrova.

Na inicijativu samih mještana naših prigradskih naselja, dogovorena je pomoć Županije pri realizaciji gradskog autobusnog prijevoza putnika, a posebice srednjoškolaca, studenata i radnika. Nakon obnove područne škole u Vinogradcima, Županija će putem Županijske uprave za ceste realizirati i prijeko potrebno parkiralište ispred škole. ŽUC također ove godine kreće u realizaciju, tj. izgradnju novog mosta na rijeci Karašici u Kitišancima. Vrijednost investicije je nešto veća od 4 milijuna kuna, na što će se nadovezati investicija u 2015. godini, izgradnja ceste od Kitišanaca do Belišća vrijednosti oko 6 milijuna kuna.

Iz svoji sredstava, Grad će financirati uređenje otresnica, nogostupa, dječjih igrališta i parkova u prigradskim naseljima, a u suradnji sa Županijom dogovoren je i nastavak ulaganja u društvene domove, kao i izgradnja dječjeg igrališta i postavljanje sprava za vježbanje na otvorenom u Belišću.

Stvaranje pretpostavki za jačanje poduzetništva te gospodarstva u cjelini, pretpostavka je cjelokupnog razvoja Grada te u konačnici zapošljavanja. U tu svrhu dogovoreni su aranžmani pomoći za razvoj Poduzetničkog inkubatora i ulaganja u poslovne zone.

Županija je izrazila spremnost sudjelovati i u realizaciji investicija adaptacije Doma kulture, Doma umirovljenika kao i klupskih prostorija NK Belišće.

Sa stavki kulturnih manifestacija, Belišće može računati na sredstva za kulturne i turističke programe kao što su Igre na vodi, Belišćanska zlatna jesen, Advent u Belišću te projekt gradskih mažoretkinja.

Na samom kraju, župan Šišljagić ponudio je pomoć, koja ni dosad nije izostajala, a koja se odnosi na privlačenje sredstava i iz drugih izvora kao što su fondovi EU, u čemu je Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje lider u Hrvatskoj.

Odgovori

Close Search Window
Skip to content