Novosti|

DSC03378 U petak, 8. ožujka 2013.godine, Dječji vrtić “Maslačak” posjetili su članovi Karate kluba Valpovo među kojima su bili predsjednik kluba Tomislav Šutalo, stariji članovi Tomislav Vuković i Stanko Čiča te mlađi članovi šestogodišnja Lora Vuković i desetogodišnji Marko Palčok.

Jedan od razloga posjete je taj što je šestogodišnja djevojčica Lora Vuković polaznica kraćeg programa predškole u Belišću osvojila na nedavnom natjecanju u Osijeku brončanu medalju, a članica je Karate kluba Valpovo. Lora i Marko treniraju već dvije i pol godine, a ovo im je bilo prvo natjecanje.

Marko i Lora pokazali su kako treniraju, zašto su izabrali baš ovaj sport, koje su prednosti treniranja karatea te kako su izgledale njihove vježbe u katama na nedavno održanom natjecanju u Osijeku.

Članovi Karate kluba Valpovo polaznicima starijih vrtićkih skupina izveli su kraću demonstraciju borbi sa zamišljenim protivnikom (kate) te simulaciju borbe u paru.

Kroz ovakve susrete namjerava se motivirati što više djece za bavljenje sportom kroz koji stječu određene radne navike, razvijaju emocionalnu stabilnost, samodisciplinu, samopouzdanje te potiču pravilan tjelesni rast i razvoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content