Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće u suradnji s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Belišće u Zgradi gradske uprave grada Belišća, organizirala je svečanu promociju nagrađenih učenika. Gradonačelnik grada Belišća, dr. med. Dinko Burić, pozdravio je sve prisutne te pohvalio djecu koja su marljivo i vrijedno radila kako bi postigla ove zavidne rezultate. Gradonačelnik Burić također je istaknuo da su u ovakvom radu bitni i roditelji, ali i učitelji te poručio svima „Nije znanje znanje znati, nego je znanje znanje dati.“

Učenici Osnovne škole Belišće nagrađeni su na državnom natječaju „Moja prva knjiga“ koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih 10 radova koje biraju poznati hrvatski književnici Sanja Pilić i Tito Bilopalović. To je kreativno-stvaralački projekt koji potiče i ohrabruje djecu. Natječaj je otvoren prije 9 godina, a belišćanska škola sudjeluje na natječaju već treću godinu zaredom. I ove godine ostvarili su izvrsne rezultate. Na natječaj je pristiglo 685 slikovnica, a od 12 radova učenika naše škole 11 je nagrađeno. Postignutim rezultatom belišćanska je škola jedna od najuspješnijih.
Nagrađeni učenici su: Lara Nenadić, Ana Kiš (mentor Jasminka Jutriša), Dora Ledinšćak (mentor Anita Korov), Leonarda Vuković (mentor Mirjana Majdenić), Tea Basrak (mentor Maja Huis). Treću nagradu osvojili su učenici: Laura Kupanovac (mentor:Karmen Soldo) i Ana Martinčić (mentor: Jasminka Jutriša). Drugu nagradu osvojili su: Meri Andraković (mentor Vesna Liker Dojkić), Ana Šerić (mentor Dražen Brkić), Leona Ivanković (mentor Anita Korov) te Edi Pavlović (mentor karmen Soldo). Učenica koja je osvojila prvu nagradu na državnom natječaju Moja prva knjiga je Petra Uranjek uz mentoricu Jasminku Jutriša. Petra je učenica 5. razreda i ovom nagradom osvojila je tiskanje svoje knjige u 50 primjeraka, što je na čitavom natječaju osvojilo samo desetero djece.Gradonačelnik je u ime grada Belišća svim učenicima uručio majice „Grad Belišće – prijatelj djece“, a nagrađivanju su se pridružili i ravnatelj Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, Darko Kovač te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, Vlasta Vicić. Djeca su uz majice, na poklon dobila edukativne cd-e i knjige. Program je vodila učenica Gabriela Baranja, koja se zahvalila gradonačelniku Belišća Dinku Buriću, gospodinu Zoranu Uranjeku i TVRTKI Harburg- Freudenberger, te Društvu naša djeca i njihovoj voditeljici Ivani Belcar. Svi su oni pomogli pri odlasku djece na natjecanje u Karlovac. Djeca i mentori također su pripremili prezentaciju nagrađene prve slikovnice i svoga puta na državno natjecanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content