Novosti|

Troje umjetnika udruženih u trio – sopran, alt i orgulje,  održali su u petak, 11. travnja prekrasan koncert u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću.

Sopranistica Marijana Matijević diplomirala je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji i redovito održava koncerte u zemlji i inozemstvu, suradnik zbora HNK, dobitnica 2. nagrade iz Rima;

Silvija Ježić – Knežević, alt, profesorica glazbe,  radi kao nastavnik klavira u glazbenoj školi i dirigentica je crkvenog mješovitog zbora, 2003. pjevala kao solistica na misi  pape Ivana Pavla II.;

Vinko Sitarić, svećenik – kanonik Nadbiskupije Đakovačko – osječke, diplomirao je orgulje na Papinskom konzervatoriju u Rimu te djeluje kao regens chori katedrale, orguljaš, profesor i voditelj Nadbiskupijskog ureda za crkvenu glazbu.

Uzvišena pjesma u 12 stavaka G. B. Pergolesia „Stabat mater“, nastala u 13. stoljeću, opisuje Marijine boli zbog Kristove Muke i Raspeća te je usko vezana uz pobožnost Križnog puta.

Trio je program izveo na izvornom latinskom jeziku, čitavši između stavaka prijevod teksta kako bi što bolje djelo približili auditoriju.

Koliko su ovi umjetnici živo i nadahnjujuće izveli prekrasno djelo govori dugotrajan pljesak te vrlo emotivni doživljaji publike.

Sudeći po reakcijama, bio je ovo pravi doživljaj u pravo vrijeme! Zahvaljujemo našoj župi i gradu Belišću što su nam podarili ovakav poseban koncert!

Tihana Ivanković

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content