Novosti|

HVIDRAU srijedu 11. lipnja 2014. načelnik općine Petrijevci gosp. Ivo Zelić primio je u radni posjet predstavnike Udruge HVIDR-a Belišće: gosp. Pavu Milekića – predsjednika udruge, gosp. Dragomira Šimića – zamjenika predsjednika udruge te Ivicu Vidošića – predsjednika nadzornog odbora i gosp. Zdravka Bakarića – koordinatora Udruge HVIDR-a Belišće za općinu Petrijevce.

S načelnikom općine Petrijevci gosp. Ivom Zelić predstavnici HVIDR-e Belišće razgovarali su o suradnji na promicanju istine o Domovinskom ratu i zaštiti digniteta hrvatskih branitelja – ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Tema radnog sastanka bila je:

– Upoznavanje načelnika općine Petrijevci gosp. Ive Zelića sa provedenim i planiranim aktivnostima Udruge na području djelovanja i općine Petrijevci,
– Projektu očuvanja stečevina i zaštite digniteta Domovinskog rata,
– Planu rada Udruge u 2014. godini i mandatnom razdoblju i
– Uspostavi suradnje općine Petrijevci i Udruge HVIDR-a Belišće.

Razgovaralo se o problemima i potrebema hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata općine Petrijevci, te pravnoj i socijalnoj zaštiti, s posebnim naglaskom na zaštitu digniteta hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Gosp Zelić je iskazao zadovoljstvo ovom posjetom i informirao predstavnike Udruge o pokrenutoj inicijativi imenovanja jedne ulice u novoizgrađenom naselju Petrijevaca, koja će nositi ime „Ulica hrvatskih branitelja“ i u planu su imenovanja još tri ulice po prva tri poginula hrvatska branitelja Petrijevaca.

Na kraju, gosp. Zelić je iskazao želju za suradnju općine Petrijevci i Udruge HVIDR-a Belišće.
Posjeta je završila pozivom gosp. Ive Zelića na prvi slijedeći radni sastanak predsjedništva Udruge HVIDR-a Belišće koji će se održati u Petrijevcima 02. srpnja 2014. godine.

Udruga HVIDR-a Belišće
Predsjednik:
Pavo Milekić

Odgovori

Close Search Window
Skip to content