Novosti|

Predstavnici Arhitektonskog ureda Sangrad d.o.o. iz Zagreba, Vedran Pedišić i Mladen Hofmann, u utorak, 2. listopada, u prostorijama velike vijećnice Grada Belišće predstavili su Idejnu studiju višenamjenskog kompleksa bazena.
Potencijalni investitora i ostali zainteresirani nazočili su prezentaciji idejne studije te su uključivanjem u razgovor, davanjem komentara, osvrta i primjedbi pokazali veliko zanimanje za moguća ulaganja kao i za sudjelovanje u kreiranju konačnog izgleda bazenskog kompleksa. Gradonačelnik Belišća, Zvonko Borić i direktor Kombela d.o.o., Slavko Marjančević naglasili su važnost razvoja turizma na našem području te veliki nedostatak smještajnih kapaciteta.
Kompleks bi, prema Idejnoj studiji, sadržavao:
• prilazni trg s površinom pripremljenom za zimsko korištenje kao klizalište, parkiralištem za bicikle i parkom s javnim sadržajima (igralište, ljetna pozornica)
• zgradu dvoranskog plivališta s ugostiteljskim, saunama i sportsko-rekreacijskim prostorima
• vanjsko plivalište s novim vodenim sadržajima, sunčalištem i ugostiteljskim dijelom
• višenamjensku dvoranu
• hotel s restoranom
Ukupna vodena površina iznosila bi 2.737,50 m2 što bi uz postojeći olimpijski bazen obuhvaćalo i zabavno-rekreacijske bazene s raznim sadržajima poput tobogana, podvodnih masaža i sl., dok bi se u zatvorenom prostoru nalazio školski bazen za plivanje. Hotel koji je planiran uz bazenske sadržaje sadržavao bi četrdeset dvokrevetnih soba i četiri apartmana te bi bio namijenjen poslovnim, turističkim i lokalnim korisnicima. Unutar hotela nalazio bi se restoran i višenamjenska dvorana koja bi, ovisno o potrebi, služila kao sportski ili kongresni prostor. Maksimalna iskorištenost kompleksa postiže se funkcioniranjem sadržaja kroz cijelu godinu. Istovremena potreba za hlađenjem i grijanjem postojala bi tijekom cijele godine te je energetski koncept kompleksa optimalno prilagođen i ljetnim i zimskim uvjetima.
Kako se radi o idejnoj studiji, sadržaj kompleksa podložan je promjenama, ovisno o potrebama korisnika te željama i zamislima investitora. Dio budućeg kompleksa s javnim sadržajima planira se nominirati za financiranje iz fondova EU, a hotel bio bi realiziran kao privatna investicija, a u cilju razvoja turizma u Belišću i okolnim mjestima..

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content