Novosti|

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Belišću i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, u petak 18. srpnja u 19 sati, dr. sc. Vijoleta Herman Kaurić održala je predavanje na temu: „Život civila i vojnika u pozadini Velikog rata“. Ovo predavanje kao i predstojeća izložba „Prvi svjetski rat i odjeci u našem kraju“, aktivnosti su prvog ciklusa kojim se vrijedni članovi Ogranka Matice hrvatske u Belišću predstavljaju javnosti na temu obilježavanja velike obljetnice, 100. godišnjice početka Prvog svjetskog rata.
Predavanje je izazvalo veliko zanimanje građana Belišća. Unatoč sezoni godišnjih odmora, Velika vijećnica gradske uprave Belišće bila je uvelike popunjena domaćom publikom.
Dr. sc. Vijoleta Herman Kaurić dolazi sa Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba i pokretač je inicijative za obilježavanja 100. obljetnice početka Prvog svjetskog rata na razini Hrvatske.
Nakon uvida u kvalitetu pripremljenih sadržaja i predviđenih aktivnosti Tima za obilježavanje 100. godišnjice od početka Prvog svjetskog rata, dr. sc. Vijoleta Herman Kaurić izrazila je zadovoljstvo učinjenim u Ogranku Matice hrvatske u Belišću, dodavši kako je to jedna od istaknutih organizacija u Hrvatskoj koja si je dala nesvakidašnji trud na ovako značajnoj povijesnoj temi.
Dug pljesak publike, kao izraz zahvale na izuzetno zanimljivom i poučnom predavanju i počasne riječi Zdenka Glasovca, predsjednika Ogranka Matice hrvatske u Belišću, izmamio je obećanje dr. sc. Vijolete Herman Kaurić da će ponovno posjetiti Belišće i održati novo tematsko predavanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content