Novosti|

U srijedu, 27. prosinca 2017. godine,  u Velikoj vijećnici Grada Belišća održano je svečano potpisivanje ugovora za studentske stipendije u akademskoj 2017./2018. godini. S mladim Belišćanima ugovore je potpisao gradonačelnik Dinko Burić, a čestitke na dosadašnjem akademskom uspjehu i dobre želje za budućnost, studentima su uputili i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić.

Potpisivanje ugovora o stipendijama gradonačelnik Burić je sa zadovoljstvom najavio i na prošlotjednom Gradskom vijeću, rekavši kako će ove godine biti potpisano 60 ugovora za studentske stipendije – uz 20 postojećih, još 40 novih. Tako će u tekućoj akademskoj godini stipendiju od 1.000 kuna mjesečno primati 24 studenta, a 36 studenata mjesečno će dobivati 600 kuna.

Na javni poziv Grada Belišća prijavilo se 70 studenata, no njih 10 je u međuvremeno dobilo neku drugu stipendiju. Stipendiju od 1.000 kuna dobilo je pet najbolje rangiranih studenata, a stipendiju od 600 kuna mjesečno svi ostali studenti koji su se prijavili na natječaj, a da su ispunili uvjete natječaja.

-Nama je drago pomoći studentima i njihovim roditeljima, iako je to u prvom redu nagrada studentima za njihov trud. Nadamo se da će im to biti poticaj za budućnost i dokaz da se trud isplati, poručio je gradonačelnik Dinko Burić, dodavši kako će već danas na račune studenata sjesti uplata stipendija za prva tri mjeseca tekuće akademske godine, a daljnje će isplate biti jednom mjesečno.

Treba svakako napomenuti da je u svrhu isplate stipendija u proračunu Grada Belišća za 2018. godinu osigurano oko 518.000 kuna, no obzirom da će dio studenata primati stipendije iz drugih izvora ta stavka proračuna je 476.000 kuna (u 2017. godini je za stipendije osigurano 440.000 kuna). Također, vrijedi spomenuti da Grad Belišće subvencionira prijevoz studenata (studenti plaćaju 350 kuna, razliku podmiruje Grad), dok je autobusni prijevoz za srednjoškolce besplatan.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Odgovori

Close Search Window
Skip to content