Novosti|

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić u ponedjeljak 8.1.2018. u Vukovaru je uručio 18 novih ugovora u okviru projektnih prijedloga za “Zaželi – program za zapošljavanje žena”, čime se broj takvih ugovora popeo na 75 u vrijednosti gotovo 265 milijuna kuna.

U ime Matice umirovljenika grada Belišća koja je ujedno i nositelj projekta na našem području, ugovor je potpisala predsjednica, gospođa Marija Ilić. Projekt je namijenjen zapošljavanju 30 žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, žene s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice. Ukupno odobrena sredstva Matici umirovljenika za provođenje projekta iznose 5.240.461,36 kuna, a partneri na projektu su Grad Belišće, Centar za socijalnu skrb Valpovo i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek.

Projekt će provoditi jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije u trajanju do 30 mjeseci, a – Program ”Zaželi” je projekt za zapošljavanje žena kojim želimo zaposliti preko 4.000 žena u ruralnim područjima, koje će pomagati 16.000 starijih kućanstava – rekao je ministar Pavić. Dodao je kako je dosad potpisano 75 takvih ugovora, čiji su nositelji jedinice lokalne samouprave i udruge s ruralnih hrvatskih područja, u suradnji s nadležnim zavodima za zapošljavanje i centrima socijalne skrbi. Za program je do 2020. unutar Europskog socijalnog fonda osigurano ukupno 400 milijuna kuna.

Odgovori

Close Search Window
Skip to content