Novosti|

umjetZamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić i ravnateljica belišćanske knjižnice Vlasta Vicić posjetili su u četvrtak 21.studenog 2013.godine bračni par Krulić iz Belišća, oboje renomiranih i priznatih članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Pavica Krulić ponajviše se bavi „točkastom“ metodom slikanja, tzv. tehnikom pointilizma, iako se u njezinim radovima mogu naći različite tehnike, a to su najčešće ulja na platnu i tempera. Pavica je do sada izlagala u Meštrovićevoj galeriji i mnogim drugim prostorima, imala je 6 samostalnih izložbi te sudjelovala na više skupnih. Njezine slike prodane su i poklonjene u mnogim domovima i institucijama u cijelom svijetu. Motivi su joj pretežno iz prirode, kao da je uslikan pogled kroz prozor; dio krošnje, ulica puna lišća, proplanak, obala uz vodu, ali i religiozne motive. Radi i portrete, poput pape Pija, majke Tereze, misionara i svih ostalih motiva.

Njezin suprug Zdenko Krulić izlagao je svoje radove više puta u Belišću, a zadnji put je to bila izložba „Branitelji u ratu – umjetnici u miru“, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije. Osim slikarskih radova, Zdenko je na toj izložbi izložio i svoj rad u orahovom drvetu pod nazivom Čuvar doma mog, a izložba je bila otvorena do 20.studenog. Njegov specifičan izričaj dubljenja drveta i kamena zaštićen je u hrvatskom zavodu za takve licence. Zdenko se slikanjem bavi još od najranijih dana, jer od djetinjstva ima sklonost slikarstvu, naročito crtežu, s osnovnim motivom drveta i šume, u čemu je postigao gotovo vrhunski domet. Već tada, mnoge sate provodio je u šumama diljem Hrvatske te otuda i motivi šumske prirode, ostataka drveća u vodi, na zemlj i, u tlu. Služi se raznim tehnikama, a značajni su mu crteži portreta osoba s kojima provodi život u šumi. Imao je brojne samostalne izložbe, a bio je i sudionik mnogih skupnih izložbi.

Međutim, u obitelji Krulić, osim roditelja, talentirana su i djeca, tj. sin i kćerka. Naime, kćerka Rahela također slika i osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju portreta u Galeriji OKO (Olimpijada kulture Osijek) svih srednjih škola u RH. Radila je na projektu u suradnji s udrugom Veliko srce malom srcu KBC Osijek, glavna je scenografkinja i kostimografkinja u Amaterskom kazalištu Belišće i već godinama vodi likovnu radionicu za udrugu Moje dijete OBŽ-a (djeca oboljela od malignih bolesti).Završila je srednju školu, smjer primjenjene umjetnosti, a priprema se za studij dizajna u Zagrebu te se u budućnosti želi baviti industrijskim dizajnom. Sin David samostalno piše skladbe za izvođenje na klaviru, kako svojih, tako i poznatih orkestralnih verzija. David pohađa Glazbenu akademiju u Osijeku, a svojim izvedbama sudjelovao je na raznim koncertima, svečanim sjednicama, promocijama, izložbama te trenuto sklada rock operu na akademiji i glazbu za video igrice. San mu je da se u budućnosti bavi skladanjem kompozicija za kazalište i film.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content