Novosti|

Učenici i nastavnici engleskog jezika OŠ Ivana Kukuljevića Belišće posjetili su sredinom ožujka Američko veleposlanstvu u Zagrebu.

Sudionici ovog zanimljivog i korisnog putovanja bili su dvadesetak učenika od 6. do 8. razreda (učenici koji su najbolji u engleskom jeziku pa im je putovanje bilo nagrada za dosadašnji trud i zalaganje, ali i prilika da vježbaju engleski jezik), ravnatelj Darko Kovač, pedagoginja Dajana Babli, Anna Maria Popović, Inga Jurlina, Jadranka Mesić, Mia Štrbenac nastavnice engleskog jezika te predstavnici grada Belišća: zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, pročelnica Antonija Andrašek Barić i voditeljica Gradske knjižnice Belišće Vlasta Vicić. Suradnja s Američkim veleposlanstvom započela je još 2009. kada je nastavnica Anna Maria Popović sa svojim učenicima poslala čestitke za Noć vještica, a suradnja je nastavljena i sljedeće godine kada su poslali i Božićne čestitke te različite knjige i novine.

U Veleposlanstvu sudionike je dočekala Marica Maca Bahlen zadužena za odnose s javnošću te im se obratio Terri Gilbert, asistent ambasadora, Scott Lang – zaposlen u Odjelu za ljudska prava, vojnik marinac Jefferson Her i konzul Robert Neuss. Upoznali su se s radom i funkcijom veleposlanstva, postupkom izdavanja viza. Učenici su imali priliku razgovarati na engleskom jeziku te probati prave američke slatkiše. Amerikanci su im ponešto ispričali i na hrvatskom jeziku. Učenici i nastavnici OŠ Ivana Kukuljevića na kraju svoga posjeta su im poklonili prezentaciju našega grada, Top 10 mjesta u Belišću koje vrijedi posjetiti.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content