Novosti|

U petak 20. rujna u 13,30 sati gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić održao je tiskovnu konferenciju za novinare povodom osnivanja Poduzetničkog inkubatora.
Gradsko vijeće na sjednici održanoj 1. kolovoza 2013. godine donijelo je odluku o osnivanju Poduzetničkog inkubatora Belišće te je projekt uređenja zgrade inkubatora (zgrada nekadašnjeg skladišta Polet) u Belišću nominiran prema Ministarstvu poduzetništva i obrta, a vrijednost projekta je 1,6 milijuna kuna. U Ministarstvu poduzetništva i obrta 19. rujna 2013. g. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratne potpore Gradu Belišću u iznosu od 1.200.000 kn tj. 75% troškova nominiranog projekta uređenja inkubatora. Grad Belišće participira u projektu u iznosu od 400.000,00 kn. Rok za utrošak potpore je 18 mjeseci a sredstva će biti utrošena za izmjenu krovišta, uređenje fasade, izmjenu stolarije i unutarnje uređenje prostora (zidovi, pregrade) sa instalacijskim radovima. Cilj osnivanja inkubatora je pridonijeti gospodarskom razvoju i smanjenju nezaposlenosti. Gradonačelnik je istaknuo da će Poduzetnički inkubator novoosnovanim poduzećima i obrtnicima omogućiti korištenje poslovnog prostora pod posebno povoljnim uvjetima.
Pogodnosti za poduzetnike u inkubatoru:
-za proizvodne djelatnosti:
– u 1. godini oslobođenje od plaćanja zakupa 100%
– u 2. godini plaćanje 25% zakupa
– u 3. godini plaćanje 50% zakupa
-za uslužne djelatnosti:
– u 1. godini plaćanje 25% zakupa
– u 2. godini plaćanje 50% zakupa
– u 3. godini plaćanje 75% zakupa
Gradonačelnik je istaknuo da će se svim korisnicima inkubatora plaćati režijski troškovi, osim troškova električne energije, kao i knjigovodstvene usluge. Planirano je 10 poslovnih prostora od kojih 6 za radionice, a 4 za urede. Predviđa se da će se ovim projektom zaposliti najmanje 20 ljudi. Gradonačelnik se na kraju zahvalio svima koji su omogućili ovaj projekt. Najveću zahvalu uputio je resornom Ministarstvu, svim gradskim vijećnicima jer su jednoglasno dali potporu ovom hvalevrijednom projektu, a osobito je pohvalio svoje suradnice zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković i pročelnicu upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Ljiljanu Žigić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content