Novosti|

plakat mhk 2013

Kao i svake godine, u čitavoj Hrvatskoj od 15. listopada do 15. studenog, obilježava se Mjesec hrvatske knjige, pa tako i u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Moto ovogodišnjeg MHK je izreka „Tko čita, ( ne) skita“, a u belišćanskoj knjižnici će biti obilježen različitim aktivnostima.
Otvaranje manifestacije MHK je u utorak, 15.10. u 19 sati i to izložbom slika „Horoskop u cirkusu“. Mlada Belišćanka Andrea Kopi, koja završava Umjetničku akademiju u Splitu, predstavit će se svojim radovima koji svi imaju zajedničku poveznicu horoskop. Pozivaju se svi ljubitelji umjetnosti da dođu na ovaj posebni događaj i podrže Andreu na njenoj prvoj samostalnoj izložbi.
Već sljedeći dan, u srijedu u 17 sati, počinje i tradicionalni Sajam knjiga na kojem knjižnica prodaje svoje otpisane knjige po 5 kuna. Knjiga ovaj put ima jako puno i treba naglasiti da sve knjige neće biti odmah za prodaju, nego će se zbog manjka prostora stalno nadopunjavati novim otpisanim knjigama.
U četvrtak, 17.10.u 17 sati,organizirat će se i prva kreativna radionica, a riječ je o izradi ukrasa od filcane vune. Radionicu će voditi Božica Šomođi iz Udruge Zvono s kojom knjižnica ima lijepu suradnju. Za sve radionice koje će se organizirati u MHK (bit će ih ukupno šest, neke za djecu, a neke za odrasle), neophodna je prethodna prijava.
O svim ostalim događajima koji će slijediti, knjižnica će pravovremeno obavještavati sve građane putem medija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content