Novosti|

Danas, 1. srpnja 2014. u Maloj vijećnici grada Belišća održana je tiskovna konferencija na temu: „Vraćanje još jednog gradskog obilježja – ponovni početak rada javnobilježničke službe u Belišću“.

Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Dinko Burić sa svojim suradnicima, javna bilježnica Ružica Gagro sa svojim suradnicima, predsjednica Općinskog suda Valpovo Tatjana Varžić, načelnik PP Belišće Zlatko Štulac te predstavnici medija.

Gradonačelnik Dinko Burić izrazio je veliko zadovoljstvo vraćanjem Gradu još jednog gradskog obilježja, a to je javnobilježnička služba Ružice Gagro nakon gotovo šest godina, i to na simboličan datum, na godišnjicu obnašanja mandata gradonačelnika u gradu Belišću.

„Danas imamo priliku završiti posao u trajanju od šest mjeseci. Na korist i zadovoljstvo svih građana grada Belišća svjedočimo vraćanju još jednog gradskog obilježja, otvaramo Pisarnicu javnog bilježnika u Belišću nakon šest godina od njenog zatvaranja. U godinu dana mandata činimo sve kako bi Belišće bio grad u punom smislu te riječi. Nakon otvaranja Matičnog ureda, Policijske postaje, danas se u grad Belišće vraća i Javni bilježnik te uskoro slijede i kružni tokovi, srednja strukovna obrtnička škola što su preduvjeti za poticanje gospodarstva i cjelokupne privrede na području grada Belišća.“ – istaknuo je gradonačelnik Dinko Burić te još jednom zaželio svima puno uspjeha u radu novootvorene javnobilježničke službe.

Javnobilježnička služba Ružice Gagro od sutra, 2. srpnja 2014. godine započinje s radom, te će na raspolaganju građanima Belišća biti ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 9,00 do 12,00 sati.

Ružica Gagro se zahvalila na potpori Gradu Belišću za prostor i tehnička pomagala bez kojih služba ne bi mogla započeti s radom, a koji moraju biti u skladu s Zakonom o javnom bilježništvu.

Otvaranje javnobilježničke službe je od neprocjenjive važnosti za građane grada Belišća kojom će se povećati i poboljšati dostupnost ove vrste usluga.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content