Novosti|

Nakon provedenog javnog natječaja za lokalni linijski prijevoz putnika kojim je koncesija dodijeljena Autoprometnom poduzeću d.d. iz Požege (APP), početkom listopada započelo je prometovanje autobusa koji povezuju prigradska naselja s Belišćem. Nakon početnih usklađivanja i prilagođavanja voznih redova, postignut je sporazum između Grada Belišća i koncesionara kojime svi osnovnoškolci i srednjoškolci od 27.10.2014. godine stječu pravo za besplatnu vožnju gradskim autobusima do kraja polugodišta.

Za ostvarivanje prava na besplatan prijevoz učenici se trebaju javiti u prostorije APP-a, Željeznička 20 radi dobivanja mjesečnog pokaza. Za radnike i ostale građane cijene karata u jednom smjeru su sljedeće: za udaljenost 0-5 km 6 kn, a za udaljenosti veće od 5 km 8 kn. Iznos mjesečne karte za radnike i ostale građane su sljedeće: 0-5 km 250 kn, a za udaljenosti veće od 5 km 350 kn.

Ukupan iznos subvencije za linijski prijevoz učenika iznosi 65.250 kn do kraja proračunske godine, naglasio je gradonačelnik Dinko Burić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content