Novosti|

Noć Kazališta mladih Belišće

Prvo samostalno predstavljanje publici je za mlade belišćanske glumce prošlo više nego uspješno. Protekle nedjelje su se članovi udruge Kazalište mladih Belišće pridružili tisućama glumaca diljem svijeta koji su obilježili Noć kazališta. Dvorana Doma kulture nije imala dovoljno slobodnih mjesta za sve one građane, mlade i one nešto starije, koji su došli pogledati višesatnu predstavu u Noći kazališta.
Program je započeo u 19 sati promocijom monografije o petogodišnjem radu i aktivnostima mladih belišćanskih glumaca, o čemu su govorili urednik Stjepan Najman, voditelj Igor Angirević i scenograf Zdenko Krulić. Monografija obuhvaća rad od 2009. godine, kada je nakon dugog niza godina u Belišću, u sklopu Amaterskog kazališta, ponovno oformljena dječja scena. Našli su se tu podaci i fotografije dosadašnjih premijera (“Družba Pere Kvržice”, “Mali princ”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Duh u močvari”, “Crvenkapica” i “Čudnovate zgode šegrta Hlapića”) te gostovanja diljem Slavonije i šire. Ovo je bila prilika i za dodjelu priznanja najaktivnijim mladim glumcima i suradnicima koji već pet godina sudjeluju u nastajanju kazališne čarolije dječje scene u Belišću. Priznanja su primili Tea Zečević, Teo Đogaš, Tina Kovač, Dora Molnar, Zlatica Azenić, Zdenko Krulić, Zdravko Pavlović, Tin Lacković i Monika Đogaš. Aktivnosti i planove Kazališta mladih Belišće pohvalio je i zamjenik belišćanskog gradonačelnika Domagoj Varžić, te im zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.
Nakon promocije uslijedila su dva sata smijeha u kojima je publika uživala zahvaljujući duhovitim improvizacijama učenika šestih razreda belišćanske škole te improvizacijama srednjoškolaca koji su se ovom prilikom po prvi put predstavili publici. Uz zahvalu svima, a posebno djeci koja svoje slobodno vrijeme posvećuju kazalištu i radu na predstavama, predsjednik Kazališta mladih Belišće Igor Angirević zahvalio se i volonterima Centra mladih koji su za ovu priliku izradili veliki natpis s fluorescentnim nazivom – Noć kazališta.
A da će se sve češće čuti za rad Kazališta mladih dovoljno govore najave već za sljedeći mjesec – početkom prosinca će predstavom o vatrogastvu sudjelovati u obilježavanju Dana grada Valpova, uključit će se u veliku manifestaciju “Advent u Belišću” s cjelovečernjim programom “Božić u kazalištu”, a za 2014. godinu najavljuju čak nekoliko premijera – “Trojica u Trnju”, “Emil i detektivi” i druge.

Monika Đogaš

Foto: Tin Lacković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content