Novosti|

U utorak, 12. prosinca u prijepodnevnim satima službeno je otvorena Logopedska ordinacija u Belišću. Naime, Dom zdravlja Valpovo i Osječko-baranjska županija pokrenuli su projekt suradnje s Poliklinikom SUVAG iz Osijeka u cilju osiguravanja i olakšavanja pristupačnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz područja logopedije. Otvaranjem nove logopedske ordinacije nastoji se podići razina kvalitete, ali i povećati pristupačnost pružanja zdravstvenih usluga za sve pacijente s područja djelovanja Doma zdravlja Valpovo, odnosno s područja gradova Belišća i Valpova te općina Bizovac i Petrijevci (koji čine udio od 30 posto SUVAG-ovih pacijenata), ali i iz susjednih gradova i općina, kojima je potrebna zdravstvena zaštita iz područja logopedije.

Službenom otvorenju su, uz župana Ivana Anušića, prisustvovali i ravnatelj Doma zdravlja Valpovo Robert Pejak, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Valpovo Dubravko Kučinac, ravnateljica Poliklinike SUVAG Mirela Poljak Šefčić, logoped Simona Ivić, te belišćanski gradonačelnik Dinko Burić koji je, između ostaloga, i kao gradonačelnik i kao liječnik, pohvalio ovu inicijativu na dobrobit najmlađih.

Nova ordinacija iz područja logopedije namijenjena je svima, ali posebno najmlađim uzrastima, koji imaju poremećaj govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja, pisanja i svih oblika komunikacije.

Logopedska ordinacija u Ambulanti Belišće prve će male pacijente primiti u ponedjeljak, 18. prosinca, a s njima će raditi logoped Simona Ivić.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Odgovori

Close Search Window
Skip to content