Novosti|

U petak, 11. svibnja u 20 sati u Amaterskom kazalištu u Belišću, otvoren je 34. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Ova tradicionalna manifestacija Amaterskog kazališta i ovoga će puta na scenu donijeti zanimljive programe.
To je potvrdila već prva večer Memorijala – Dramski ansambl mladih Amaterskog kazališta Belišće izveo je djelo Ante Gardaša „Duh u močvari“.
U predstavi glume učenici 7.c razreda, inače članovi dramskog ansambla mladih, a i dramatizaciju ovog književnog djela napravila je sedmašica Tea Zečević.
Obzirom na veliko zanimanje publike, predstava je imala pretpremijeru u 18 sati.
Posebna gošća na premijeri bila je Gardaševa supruga, koja se na kraju predstave zahvalila i izrazila zadovoljstvo što se ovo djelo po prvi put izvodi u kazalištu (do sada je prema književnom predlošku snimljen samo film).
Likove iz Duha u močvari utjelovili su Tea Zečević (Melita), Teo Đogaš (Miron), Igor Branković (Liptus), Marta Šerić (Melitina i Mironova teta), Dora Molnar (Liptusova majka), Nina Katavić (Melitina i Mironova majka), Domagoj Berečić (Levay), Luka Lipnicki (Kovačević), Eleonora Balog (policajka Vučević) i Tina Kovač (Liptusova sestra). I ovaj put (nakon Družbe Pere Kvržice i Malog princa) za režiju je zaslužan voditelj Dramskog ansambla mladih Igor Angirević. Za scenografiju su zaslužni Rahela i Zdenko Krulić, suradnik na scenografiji je Tin Lacković, kostimografija je djelo Rahele Krulić, za glazbu se pobrinuo David Krulić, o audio – vizualnim elementima pobrinuli su se Tin Lacković i Dinko Jukić, dok su tehnički suradnici bili Monika Đogaš i Zdravko Pavlović.
Memorijal je svečano otvorila dogradonačelnica Marija Ilić uz prisustvo predsjednika Gradskog vijeća Dinka Huisa.
Na kraju predstave uručene su zahvalnice zaslužnima za realizaciju predstave. Iduća večer Memorijala je u petak, 18. svibnja u 20 sati, kada će nam se predstaviti ansambl iz Belog Manastira s predstavom „Na prvoj crti braka“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content