Novosti|

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” iz Belišća u centru grada Belišća, u subotu, 27.10.2012. s početkom u 10h, podjelom prigodnih promotivnih materijala, pružanjem informacija te provođenjem ankete na temu informiranja mladih službeno će započeti s radom „Info točke za mlade“. Posjetitelji će se tom prilikom, između ostalog, moći upoznati i s načinima i načelima informiranja mladih. Na samom događaju sudjelovat će Klub samozastupnika udruge „Zvono“, članovi neformalne grupe mladih „Fora“, članovi Savjeta mladih grada Belišća, volonteri Lokalnog volonterskog centra te ostali mladi s područja Belišća i Valpova. „Info točka za mlade“ otvara se u sklopu projekta “Empowerment toward equal opportunities” kojeg provodi Info zona iz Splita, kojoj su partneri udruge “Zvono” iz Belišća, Cinaz iz Zadra te Argonauta iz Murtera.
U ovom projektu koji je dio većeg europskog projekta pod nazivom ‘Grassroots Europe-for local wellbeing’ financiranog od strane Open Society Instituta iz Budimpešte, sudjeluje ukupno 15 udruga s područja Slavonije i Dalmacije koje se žele baviti kvalitetnim informiranjem mladih. Cilj projekta je uvođenje organizacija mladih/za mlade u proces organiziranog informiranja i savjetovanja mladih. Aktivnosti projekta usmjerene su na osnaživanje organizacija za uspostavu i vođenje “Info točaka” putem kojih će mladi iz lokalnih zajednica imati mogućnost tražiti i pravovremeno primiti informaciju iz različitih područja koja ih zanimaju.
Sam projekt je dakako i prilika da i mladi s invaliditetom budu ravnopravno uključeni u procese informiranja u odnosu na većinske mlade te postanu aktivni sudionici društva u kojem žive.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content