Novosti|

Omogućiti svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta bio je glavi cilj kada su se po prvi put, 1996. godine, organizirale Sportske igre mladih. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Vlade RH te predsjednika Hrvatskog Sabora.Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću. Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika završnice u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i dosegla je do susjednih zemalja. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.
Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim činiocima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.
Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih, najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

Sportske igre mladih ove godine se po prvi puta održavaju u Belišću u organizaciji Grada koji je za tu namjenu u Proračunu osigurao iznos od 15.000 kuna.
Nakon gradskog „eventa“ koji je održan 24. 4. 2013. godine u centru Grada jučer je (12.6. 2013. godine), uz nazočnost gradonačlenika Zvonka Borića i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonije Andrašek Barić, Kristine Horvat i Zvonimira Ivekovića, održano gradsko natjecanje u individualnim sportovima (šah, stolni tenis, badminton i tenis). Po jedna prijava primljena je za sportove badminton (Valentina Trglavčnik) i tenis (Nino Salai) te oni izravno odlaze na županijsko natjecanje.
Stolni tenis se igrao u predvorju Gradske uprave pod vodstvom Pave Milekića i Vedrana Peraka dok je šah odigran u gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće pod vodstvom Zorice Puljek Salai i Srđana Basraka.
Prvo mjesto na gradskom natjecanju u stolnom tenisu osvojio je Toni Vinogradac, a prvo mjestu u šahu na gradskom natjecanju Sportskih igara mladih zauzeo je Nino Salai. Pobjednici odlaze na županijsko natjecanje Sportskih igara mladih koje će se održati u Osijeku 19.6.2013. godine.
Tea Basrak bila je jedina prijavljena u ženskoj konkurenciji za šah te odlazi izravno na županijsko natjecanje kao i Tina Kovač koja je bila jedina prijavljena u ženskoj kategoriji za stolni tenis.

Prijave za gradsko natjecanje za ekipne sportove (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku) traju do 15.6.2013. godine. Prijaviti se možete na web stranici www.igremladih.org.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close Search Window
Skip to content