Novosti|

U srijedu, 24. travnja 2013. godine Belišće – GRAD PRIJATELJ DJECE, po prvi puta, bio je domaćin Sportskih igara mladih, najveće amaterske sportsko-zabavne manifestacije za djecu i mlade koje su u proteklih šesnaest godina postale prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj.

Ovo je bio prvi događaj u sklopu Sportskih igara, a djeca su se natjecala u: graničaru, cageball-u, tehniciranju s loptom i natjecanju u najjačem udarcu.
Gradonačelnik Zvonko Borić pozdravio je sve nazočne i izveo početni udarac u cageball-u, a nakon toga svima se obratio i ambasador Sportskih igara Dinko Burić.
Glavni cilj Sportskih igara mladih je omogućiti svim osnovcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika završnice u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i dosegla je do susjednih zemalja. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju „Živimo život bez droge, jer droga oduzima život“.

Sudjelovala su djeca Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i područne škole Veliškovci. Od ukupno 32 ekipe maštovitih naziva koje su se natjecale u cageball-u pobijedila je ekipa „Pjesnici“ iz 7. d razreda, drugoplasirani su bili „Tomi i ekipa“, u tehniciranju s loptom pobijedio je Slađan Stanković, u natjecanju brzine udarca najbolji je Matija Her, dok je u graničaru pobijedio 4. e razred iz Veliškovaca, a drugo mjesto osvojila je ekipa 4. c razreda. Pobjednici graničara direktno su se plasirali u Split na Veliko Finale. Nagrađenima su pehare uručili: gradonačelnik Zvonko Borić, Zoran Ratković i Domagoj Glavaš.

Sponzor ovih igara bila je Coca-cola koja je za sve natjecatelje i navijače osigurala osvježavajuća pića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content