Novosti|

U prostorijama DVD-a Belišće u četvrtak, 22. ožujka s početkom u 19 sati održana je redovna izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice grada Belišća koju je otvorio predsjednik Nikica Mužević. Na sjednicu su pored predstavnika vatrogasnih društava sa područja grada Belišća, nazočili predsjednik VZ OBŽ Franjo Bartlolić, pročelnik DUZS Područni ured Osijek Zvonko Gregec, predstavnici prijateljskih vatrogasnih zajednica sa podružja Županije, gradonačelnik Zvonko Borić, predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis, gradski vijećnici Anica Mikolašević, Marina Novoselnik, Domagoj Varžić, direktor Kombela d.o.o. Slavko Marjančević kao i predstavnici tvrtke Vatropromet, Mi-Star i predstavnici medija.

Kroz izvješće o radu svi prisutni upoznali su se sa aktivnostima Vatrogasne zajednice tijekom 2011. godine gdje je posebno istaknuto nekoliko pojedinosti. Na prijedlog VZG Belišće, Gradsko vijeće je 2009. godine pokrenulo postupak izrade revizije procjene ugroženosti i plana zaštite od požara sukladno zakonskim propisima ali i novonastalim okolnostima koja je usvojena na Gradskom vijeću prošle godine. Temeljem izrađene revizije procjene određen je i prijedlog bitnih tehničkih i organizacijskih mjera koje je potrebno provesti kako bi se opasnost od nastanka i širenja požara smanjila na najmanju moguću mjeru na području grada Belišće. Određeno je donošenje godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara, formiranje preventivnih komisija od strane osposobljenih vatrogasaca s ciljem pregleda prostora fizičkih i pravnih osoba za koje se ima saznanje da su ugroženi od požara te nužnost dovođenja u ispravno stanje hidrantske mreže u onim djelovima grada koja trenutno nisu u funkciji. U cilju poboljšavanja spremnosti i učinkovitosti u gašenju požara, predloženo je da se u središnjoj vatrogasnoj postrojbi DVD Belišće formira profesionalna jezgra sa 6 vatrogasaca.

Gradonačelnik Zvonko Borić pozdravio je sve nazočne i čestitao vatrogascima na ostvarenim rezultatima te iskazao punu potporu grada Belišća u realizaciji svih planova i smjernica. Zaželio je puno uspjeha u daljnjem radu i pozvao na nastavak zajedničke suradnje. Na skupu su još govorili i predsjednik VZ OBŽ Franjo Bartolić i pročelnik DUZS Područnog ureda Osijek Zvonko Grgec koji su pohvalili rad Vatrogasne zajednice grada Belišća kao i dobru suradnju sa željom da se ostvare sve planirane aktivnosti.

Pored brojnih vježbi, natjecanja i aktivnosti Vatrogasna zajednica grada Belišća može se pohvaliti da je prva na području OBŽ koja organizira vatrogasnu ligu gdje je prošle godine najbolji rezultat ostvarila ekipa DVD-a Veliškovci.

Po pitanju operativnoga rada tijekom prošle godine vatrogasci su intervenirali 46 puta i to 45 intervencije gašenja požara i 1 tehničke intervencija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content