Novosti|

Lokalna akcijska grupa Karašica organizirala je u gradskoj vijećnici u Belišću u četvrtak, 26. srpnja radionicu s ciljem izrade i donošenja Lokalne razvojne strategije (LRS). Na radionicu su bili pozvani građani, predstavnici trgovačkih društava, obrta, zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), udruge, javne ustanove, lokalne samouprave, mjesni odbori ali i cijela šira zainteresirana javnost. Radionicu su vodili djelatnici Regionalne razvojne agencije iz Osijeka Ljerka Vučković, Kornelija Mlinarević, Ivana Jurić i tajnik LAG-a Ivan Vrbanić, dok su aktivno i otvoreno u konstruktivnoj raspravi sudjelovali gradonačelnik Zvonko Borić, predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis, direktor tvrtke Kombel d.o.o. Slavko Marjančević, djelatnici Poduzetničkog centra Belišće, direktorica Valpovačkog poduzetničkog centra Ivana Bagarić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Valpovo Dragan Luketić, kao i predstavnici bankarskih institucija, javnih ustanova, udruga i drugi zainteresirani građani.

Na početku radionice sve nazočne pozdravio je gradonačelnik grada Belišća Zvonko Borić, koji je ujedno i predsjednik ove Lokalne akcije grupe. Tom prilikom je naglasio važnost ovih radionica koje su usmjerene na donošenje jednog strateškog dokumenta, a to je lokalna razvojna strategija koja ima za cilj da što cjelovitije i realnije obuhvati sve razvojen pograme od životne važnosti za ovo naše područje te će upravo na takav način sve važne poslovne i razvojne vizije dobiti mogućnost financiranja iz programa IPARD i LEADER, a kasnije i iz strukturnih fondova EU.

Lokalna razvojan strategija radi se za period od godinu dana i koja je nužna za certificiranje LAG-a. Osnovni zaključak sa ove radionice bio je da je ovo prilika da ovaj dokument bude Strategija razvoja područja LAG-a koje obuhvaća prostor od oko 80 tisuća stanovnika. Za izradu ove strategije koristit će se materijal koji do danas nije završen kako bi poslužio kao polazišna osnova za novu Strategiju i Strategiju koja je izrađena za Osječko-baranjsku županiju. Nastavak ovih radionica planiran je krajem srpnja u Našicama, a odmah nakon toga i u Viljevu. Ovim putem još jednom se pozivaju svi zainteresirani za iznesu svoje prijedloge kako bi Strategija dobila što više na značaju i kako bi sadržavala sve one važne životne probleme i ideje nužne za našu lokalnu zajednicu. Sve strateške vizije i ideje mogu se dostaviti na e-mail: ivan@lag-karasica.com ili na tel: 656-200 – Ivan Vrbanić, voditelj LAG-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content