Novosti|

U petak, 26. siječnja 2018. godine, više od dvije stotine muzeja i raznih institucija u stotinjak gradova i općina diljem Hrvatske omogućili su građanima besplatan ulaz u sklopu manifestacije Noć muzeja, koja je svoje ovogodišnje, trinaesto izdanje, posvetila temi sporta. Pod olimpijskim geslom “Važno je sudjelovati” Noć muzeja je od 18 sati do jedan sat iza ponoći okupila niz programa koji odgovaraju temi i u suglasju su s aktualnim sportskim događanjima, od Europskog rukometnog prvenstva do skorašnje Olimpijade. Fokus manifestacije bio je na analizi postojećih zbirki na temu sporta i stvaranju novih te na  poticanju lokalnih inicijativa u očuvanju i vrednovanju sporta kao kulturološke vrijednosti, no muzeji su tradicionalno otvorili i vrata za svoje stalne postave i tekuće izložbe.

Tim je povodom Muzej “Belišće” jučer organizirao svečano otvorenje izložbe pod nazivom “Povijest Košarkaškog kluba Belišće”. Izložba, koja je kroz fotografije, plakete, pehare i opremu donijela 40-godišnji pregled povijesti ovog kluba, postavljena je u prostorijama Turističke zajednice grada Belišće.

O samoj izložbi govorio je Tomislav Kuna, voditelj belišćanskog Muzeja, o povijesti belišćanskih košarkaša nekoliko je riječi rekao predsjednik KK Belišće Zoran Uranjek, a izložbu i samu Noć muzeja službeno je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić. Tom je prilikom još jednom predstavljena drvena skulptura Sokolov ulov, koju je izradio naš sugrađanin Zdenko Krulić te je darovao Gradu Belišću, a sada krasi prostor između zgrade Muzeja i TZ grada Belišća.

Tekst:  Monika Đogaš
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Odgovori

Close Search Window
Skip to content