Novosti|

U subotu, 2. ožujka održana je izborna skupština DVD-a Veliškovci, na kojoj su nazočili predstavnici vatrogasnih društava sa područja VZG Belišće, predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević, predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović te predsjednik Mjesnog odbora Veliškovci Dubravko Šilović.
Kroz izvješće o dosadašnjem radu, istaknuta je odlična suradnja sa svim vatrogasnim društvima sa područja grada, ali i sa vatrogascima iz Valpova, Našica, Beljevine te sa Mjesnim odborom, NK Croatia, udrugom sv. Vinka, KUD Ante Evetović Miroljub te sa župnikom Božom Ljubičićem. Članstvo DVD-a po zvanjima je slijedeće: 7 vatrogasnih pripravnika, 15 vatrogasaca, 23 vatrogasca l klase, 7 vatrogasnih dočasnika, 3 vatrogasna časnika l klase. Starosna struktura je: 35 članova od 6-12 godina, 20 članova od 12-18 godina, 26 članova od 18-40 godina, 19 članova od 41-55 godina, 8 članova preko 55 godina.
Tijekom protekle godine članovi su sudjelovali su sa brojnim ekipama na gradskom natjecanju, kup natecanju u Koprivnici, Biciklijadi u Našicama, kup natjecanju u Magadenovcu, Kladarama, Čakovcu, Našicama: Memorijal Matković – Ivić, Našice: Kup Grada, kup natjecanju u Marijancima i Zaprešiću. Ekipa mladeži je po drugi puta uzastopno sudjelovala na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Zadru, na kojem je osvojeno 22. mjesto od 68 ekipa. Članovi ekipe koji su ostvarili taj zapažen uspjeh su: Luka König, Ines Plećko, Filip Sambolec, Antonio Plećko, Tomislav Pavlinić, Karlo Majdenić, Domagoj Sirovec, Dinko Galinović, Deni Kopjar i Matej Kos. Svemu tome doprinjeli su i njihovi voditelji: Lea Kozina i Darko Šćurec.

U suradnji sa DVD-om Gat organizirana je zajednička taktička vježba, a u sklopu mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od požara, održana su predavanja i prezentacija vatrogasne opreme za djecu predškolskog uzrasta, a za djecu školskog uzrasta, osim toga izvedena je vježba za mladež te primjena sredstava za gašenje s vodom.
U protekloj godini realizirana je dugogodišnja težnja za kupovinom kombija za prijevoz na brojna natjecanja, a u razdoblju od 25.6. do 2.7. u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani boravilo je 10 pripadnika mladeži i 2 voditelja. Za vrijeme žetvenih radova provedeno je dežurstvo u vatrogasnom spremištu u skladu s donesenim odlukama VZG Belišće. Protekle godine DVD Veliškovci bili su domaćin do sada najbrojnijeg Gradskog natjecanja, a po peti puta bili su organizatori Kupa Slavonije i Baranje i Memorijala Martina Đurkića u radu sa traktorskom cisternom. Članovi društva sudjelovali su na zajedničkoj taktičkoj vježbi u Belišću sa pripadnicima DVD-a Belišće, Bistrinaca i Bocanjevaca. U sklopu akcije „ Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ uz nazočnost 25 pripadnika djece, mladeži i odraslih članova očišćen je okoliš vatrogasnog doma, 3 dječja igrališta i spaljen korov na prostoru prema groblju. Članovi DVD-a Veliškovci organizirali su tradicionalnu pokladnu i martinsku zabavu, a sudjelovali su na obilježavanju obljetnica DVD-a Beljevina, Valpovo, Đakovo i tvrtke Vatropromet. Protekle godine uspješno je tečaj za pripadnika vatrogasne mladeži položilo 18 članova, dok je 8 članova pohađalo seminar za voditelje vatrogasne mladeži. U skladu s mogućnostima obavljana je i izobrazba članova u korištenju aparata za zaštitu dišnih puteva, dok je 25 članova obavilo liječničke preglede. Prošle godine nije bilo zabilježenih požara niti tehničkih intervencija.
Na kraju su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli radu vatrogasnog društva, Osječko-baranjskoj županiji, Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije, Vatrogasnoj zajednici grada Belišća, Gradu Belišću i mnogi drugi koji su nam pomogli svojim donacijama, a također i svojim radom. Čestitkama u dosadašnjem radu pridružili su se i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević i predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content