Novosti|

U subotu, 16. veljače održana je u prostorijama Stare škole u Gatu, godišnja izborna Skupština DVD-a Gat. Pored članova matičnog vatrogasnog društva, na sjednici su nazočili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević i Dubravko Čovčić te gradonačelnik Zvonko Borić i saborski zastupnik Dinko Burić.
Dužnosnici vatrogasnog društva podnijeli su članovima Skupštine izvješće o radu u proteklom mandatnom razdoblju. DVD Gat broji 43 člana, od čega 25 operativnih, 6 pričuvnih, 4 izvršna i 8 veterana te 40 članova mladeži i podmlatka. Pored redovnih aktivnosti (dežurstvo kod Božjeg groba na Veliku subotu, Florijanovo), članovi društva sudjelovali su na kup natjecanju za djecu i mladež u Belišću, Marijancima, Našicama i gradskom natjecanju u Veliškovcima, gdje je ženska ekipa mladeži ponovno osvojila prvo mjesto i pravo na odlazak u Kamp vatrogasne mladeži. Tijekom 2012. godine ozbiljnih požara nije bilo, u lipnju je provedena akcija preventive, dok u srpnju, tijekom žetve, nije bilo većih problema, osim pojedinačnih slučajeva paljenja biljnih ostataka. Tijekom jeseni članovi Društva sudjelovali su na proslavama DVD-a Valpovo i tvrtke Vatropromet u Đakovu.
U mjesecu srpnju, od 16. do 23., po prvi puta je ženska ekipa mladeži boravila u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani. U pratnji ekipe od 9 djevojaka u kampu su boravili Anita Guljaš i predsjednica Ljerka Vučković. Kamp je odlična prilika za mlade (i one malo starije) da se međusobno druže, uče zajedništvu i disciplini, te da im boravak na tako lijepom mjestu može biti i svojevrsna nagrada za njihov trud i rad.
Na sjednici je istaknuta odlična suradnja sa svim udrugama u selu: NK Gat, ŠRD Virje i s KUD-om ali i s društvima na području VZG Belišće i kolegama vatrogascima i DVD-ovima iz susjednih mjesta.
DVD Gat ima u planu rješavanje problema sanitarnog čvora u prostorijama Društva, ali zbog postupka legalizacije objekta samog vatrogasnog doma, morat će se pričekati rješavanje ovog problema.
Dužnosnici DVD-a Gat zahvalili su se na potpori i Osječko-baranjskoj županiji, koja je uz redovita sredstva za osiguranje i liječničke preglede, odobrila i sredstva za nabavku opreme i uređenje doma.
Nazočnima su se obratili i saborski zastupnik Dinko Burić i gradonačelnik Zvonko Borić i predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević, koji su čestitali na dosadašnjem radu i zaželjeli puno uspjeha u nastavku rada. Gradonačelnik je posebno naglasio da je Grad Belišće, putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, nominirao projekt rekonstrukcije društvenih prostorija s ciljem osiguranja uvjeta za rad udruga te kulturnog i društvenog i sportskog života u Gatu. Istaknuo je kako će se upravo ovim projektom omogućiti još bolji i kvalitetniji prostor za neke od aktivnosti za vatrogasce.
Za predsjednicu DVD-a Gat ponovno je izabrana Ljerka Vučković, za zamjenika Josip Koprivnjak, za zapovjednika Tomislav Guljaš, dok je za njegovog zamjenika izabran Željko Katušić. Za tajnicu izabrana je Maja Kovačević
U Upravni odbor DVD-a Gat u novom mandatnom razdoblju, pored navedenih dužnosnika izabran je i Martin Vučić, U Zapovjedništvo Boris Marković, Dario Kozina i Sandi Maltar, dok su u Nadzorni odbor izabrani Dragan Majdenić, Igor Suntašić i Anita Guljaš.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić uručio je članici Dubravki Gorički uvjerenje za uspješno završeno osposobljavanje za zvanje vatrogasni dočasnik.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content