Novosti|

U subotu, 23. veljače, u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima, održana je izborna Skupština DVD-a Bocanjevci. Pored predstavnika vatrogasnih društava sa područja Vatrogasne zajednice grada Belišća, na Skupštini su nazočili predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Nikica Mužević i Dubravko Čovčić te gradonačelnik Zvonko Borić.
Dužnosnici vatrogasnog društva podnijeli su članovima izvješće o radu u dosadašnjem mandatnom razdoblju prilikom čega je istaknuto kako društvo broji 32 operativna člana i 35 članova podmlatka te 140 podupirajučih članova. Tijekom 2012. godine 2 člana položila su ispit za vatrogasnog dočasnika, a 3 člana za dočasnika prve klase. Prošle godine, uz vlastiti anganžman članova izrađeno je jedinstveno vitlo sa 50 metarskim crijevom koje je postavljeno na traktorsku cisternu što će biti uveliko od koristi za gašenje požara otvorenog prostora jer se ne mora koristiti kardanska osovina, već vitlo ima svoju pumpu koja je montirana pored samog vitla. Pored brojnih društvenih aktivnosti u mjestu, obavljena je i tradicionalna vježba sa DVD-om Tiborjanci, a sudjeloovali su i u javnoj vježbi vatrogasne zajednice. Tijekom 2012. godine zabilježena su 4 požara, od čega 3 požara trave i niskog raslinja i 1 požar divljeg odlagališta otpada. Sa natjecateljskim ekipama društvo je sudjelovalo na brojnim natjecanjima na području Županije. Također, članovi Društva bili su uključeni i u potragu nestale osobe u Gorici Valpovačkoj. Na kraju je istaknuta odlična suradnja sa Vatrogasnom zajednicom, mjesnim odborom i svim udrugama u mjestu.
Svim nazočnima obratio se gradonačelnik Zvonko Borić i čestitao na dosadašnjem aktivnom radu i istaknuo značaj vatrogasaca u svakom mjestu na prostoru grada. Posebno je pohvalio operativne članove na inicijativi u izradi jedinstvenog vitla koji će svakako biti od koristi za vatrogasne intervencije. Zaželio je novom vodstvu puno uspjeha u daljnjem radu.
Za predsjednika DVD-a Bocanjevci za novo mandatno razdoblje izabran je Dražen Barić, za zamjenika predsjednika Tihomir Kolarić, za zapovjednika Josip Pavoković, za zamjenika zapovjednika Zlatko Vuksanić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content