Novosti|

Uz nazočnost članova vatrogasnih društava sa područja VZG-Belišća, prijateljskih društava, zapovjednika Vatrogasne zajednice grada Belišća, gradonačelnika Zvonka Borića i dogradonačelnice Marije Ilić, predsjednika Mjesnog odbora Josipa Rakmića te predstavnika udruga iz Bistrinaca, u subotu, 2. ožujka, održana je 109. Izborno- izvještajna Skupština DVD-a Bistrinci. Izvješće o radu podnio je predsjednik društva Mirko Mikolašević. Društvo trenutno broji 41 članova, od toga 3 pripravnika, 10 operativnih, 2 izvršna, 4 pričuvna, 2 člana veterana, 10 članova podmlatka i 10 članova mladeži.

U 2012. godini bilo je dva požara otvorenog prostora (suhe trave i raslinja) bez materijalne štete. Dvije tehničke intervencije u mjestu (odštopavanja kanalizacije). Zajedno sa DVD-om Belišće organizirali su kontrolirano spaljivanje suhe trave i raslinja između ulica Marka Oreškovića , I.G.Kovačića i nogometnog igrališta, na kojoj je sudjelovalo 12 vatrogasaca.
Kupljen je materijal za izradu sprava za vježbanje mladeži, a sve sprave za vježbanje napravljene su u radionici Srednje škole u Belišću, a neke dijelove sprava donirala je VZG Belišća te je na taj način kompletirana oprema koja nedostaje.
Uz obilježavamo Sv. Florijana i aktivnosti u mjesecu zaštite od požara, u vrijeme žetve obavljeno je dežurstvo. Uoči proslave Sv. Ane obavljani su poslovi dobave vode za potrebe radova i samih hodočasnika. U jesenskom dijelu natjecateljska ekipa djece sudjelovala je na Kupu grada Našica , a ekipa operativnih članova B na „Memorijalu Martin Đurkić“ u Veliškovcima i obje ekipe postigle su zadovoljavajuće rezultate. Zajedno sa ostalim društvima iz VZG Belišće, sudjelovali su u javnoj pokaznoj vatrogasnoj vježbi na objektu Doma kulture u Belišću.
Nadolazeće 2014. godine DVD Bistrinci slavi 110 godina postojanja, tako da je istaknuto na Skupštini kako je to dobar razlog za početak uređivanja doma.
Gradonačelnik Zvonko Borić pohvalio je rad članova vatrogasnog društva u dosadašnjem razdoblju i napomenuo kako je uz pomoć financijskih sredstava proračuna grada Belišća popravljen krov i postavljen novi crijep te popravljena ograda, a u planu je prema proračunskim mogućnostima obnova fasade, ličenje garaže kao i ostalih prostorija.
Na ovoj Skupštini je izabrano novo vodstvo, gdje je za predsjednika ponovo izabran Mirko Mikolašević, za dopredsjednika Ivan Anić, za zapovjednika Siniša Ledinšćak, dok je za dozapovjednika izabran Danijel Grgić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content