Novosti|

U petak, 22. prosinca 2017. godine, održana je 5. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća. Na dnevnom redu bilo je 25 točaka, koje su započele usvajanjem zapisnika s prethodne sjednice te aktualnim satom. Vijećnici su, između ostaloga, raspravljali o sustavu Civilne zaštite na području grada Belišća, o godišnjem planu davanja koncesija, radu Centra za kulturu Sigmund Romberg, Dječjeg vrtića Maslačak i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće, o programima iz nadležnosti pojedinih Upravnih odjela, te o četvrtim izmjenama i dopunama Proračuna grada Belišća za 2017. godinu, a bilo je riječi i o programu aktivnosti u sklopu obilježavanja titule Slavonija i Baranja – Europska regija sporta 2018.

Što se tiče gradskog proračuna za 2017., gradonačelnik Belišća Dinko Burić je rekao kako će godina, nakon provedenih 20 kapitalnih projekata, biti završena s proračunom na razini od oko 47 milijuna kuna, iako je moguće da će, u ovih nekoliko dana, koliko je ostalo do kraja godine, biti nekih korekcija.

– I ove godine je naš izvorni proračun oko 23,5 milijuna kuna, što znači da smo putem projekata na području grada uspjeli osigurati sredstva u visini još jednog izvornog proračuna, što nas čini iznimno zadovoljnima, napominje gradonačelnik, dodajući kako je godina na izmaku bila zanimljiva.

– Iako je bila izborna godina, trudili smo se da bude na tragu i s dinamikom prethodnih godina. Iskoristili smo je i za planiranje i pripremu potrebne dokumentacija za natječaje za nagodinu i posebno me raduje činjenica da imamo gotovih 10 projekata za iduću godinu. Što se tiče današnje sjednice, ona je rezime učinjenoga u ovoj godini, s kojom doista imamo razloga biti zadovoljni.

Zahvalio se gradonačelnik Burić svim djelatnicima Gradske uprave na njihovom doprinosu, jer sve ovo nije rezultat pojedinca niti rada male grupe, već rezultat rada svih koji ondje rade.

Posebno je gradonačelnik bio zadovoljan što može najaviti potpisivanje ugovora o stipendiranju sa 60 studenata za ovu akademsku godinu, koje će biti u srijedu, 27. prosinca. Na kraju je  građankama i građanima cijele naše županije, cijele Slavonije i Baranje, ali i cijele Hrvatske zaželio čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu, a nadasve zdravu novu 2018. godinu.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Odgovori

Close Search Window
Skip to content