Novosti|

Na konferenciji za tisak održanoj 23. siječnja 2014. godine u Maloj gradskoj vijećnici, gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić upoznao je predstavnike medija s informacijom da je u sklopu IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Mađarska 2007-2013 Gradu Belišću odobren još jedan projekt. Pod nazivom Industrijsko naslijeđe Panonije, grad Belišće će u suradnji sa svojim mađarskim partnerima iz Komla i Beremenda provoditi projekt prekogranične suradnje na temu revitalizacije kulturne i industrijske baštine obiju zemalja.

Ukupan iznos projekta je 377 872 eura, od čega je dio koji se odnosi na Belišće 1 970 000 kuna. Grad Belišće sudjeluje s 310 000 kuna svojih sredstava, a Europska unija sa 1 660 000 kuna. U sklopu projekta bit će uređene dvije ruševne zgrade u Pekmez ulici te obnovljena zgrada Muzeja Belišće.

Ovo nije jedni projekt financiran iz sredstava EU; nastavlja se s izgradnjom biciklističke staze kroz Borik, a očekuje se i početak radova na izgradnji biciklističke staze od mosta do benta na lijevoj obali Drave uz postavljanje javne rasvjete. Pripremaju se i novi projekti koji će biti prijavljeni do sredine veljače, a odnose se na javnu turističku infrastrukturu. Trenutačno se u Belišću radi na tri projekta koja sufinancira Europska unija u iznosu od gotovo 6 milijuna i 400 tisuća kuna.

Uz gradonačelnika na konferenciji su bili nazočni zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i pročelnica Ljiljana Žigić koja uz zamjenicu gradonačelnika Ljerku Vučković radi na provedbi europskih projekata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content