Novosti|

U četvrtak, 27. prosinca, u prostorijama Osječko-baranjske županije, gradonačelnik Zvonko Borić, u ime grada Belišća, potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za Projekt: ”Javna rasvjeta u Belišću i Bistrincima”. Projektom su obuhvaćena i prigradska naselja Bocanjevci, Gorica Valpovačka, Vinogradci, Kitišanci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat.
Po potpisivanju Ugovora vrijednog gotovo 400.000,00 kn, Gradonačelnik je istaknuo da grad Belišće uporno nastoji pribavljati sredstva iz drugih izvora, u ovom slučaju Ministarstva, radi izrade projektne dokumentacije čije je pribavljanje preduvjet za nominiranje projekata prema fondovima Europske unije.
Upitan za eventualne poteškoće s kojima se grad Belišće suočava pri nominiranju projekata prema Europskoj uniji, Gradonačelnik je naveo kratak zakonski rok trajanja dokumentacije. Stoga je predložio da se rok trajanja za jedinice lokalne samouprave produlji sa dvije na najmanje pet godina kako bi se izbjegle situacije u kojima je istu dokumentaciju potrebno pribavljati više puta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content