Novosti|

Kroz tri dana obilježen je Dan Mjesnog odbora Belišće. U srijedu, 13. lipnja je bila Večer smijeha, u četvrtak, 14. lipnja svečana sjednica i otvorenje izložbe fotografija povijesnim građevinama u Belišću, a u subotu, 16. lipnja aktivnost Hodanjem do zdravlja. Prvoga dana bili su na programu mladi glumci iz školske dramske sekcije i njihova adaptacija poznate serije „Lud, zbunjen, normalan“ započelo ovogodišnje obilježavanje Dana Mjesnog odbora Belišće. Na sjednici kojoj je prisustvovalo mnoštvo gostiju, predsjednik Mjesnog odbora Dinko Huis govorio je o aktivnostima koje su ostvarene u proteklih godinu dana te planovima za naredno razdoblje. Na postignutim je rezultatima Mjesnom odboru čestitala zamjenica gradonačelnika Marija Ilić i tom prigodom istaknula velik napredak u ostvarivanju glavne zadaće Mjesnog odbora- da bude spona između građana i Gradskog vijeća i Gradske uprave. Naglasila je da će u narednom razdoblju pokušati otkloniti i najveću prepreku u još aktivnijem djelovanju Vijeća Mjesnog odbora i opremiti ured iz kojeg će moći još efikasnije djelovati. Svečana je sjednica upotpunjena i umjetničkim programom u kome su sudjelovali Zvonimir Iveković, Vlasta Sumarev i Ana Marija Popović. Nakon svečanosti u holu je otvorena izložba fotografija povijesnih zgrada Belišća koju su ostvarili Stjepan Komaromi i Milan Salajić kao začetak jednog od projekata Mjesnog odbora kojim će se uskoro, sve povijesno vrijedne zgrade u Belišću obilježiti prikladnim pločama i natpisima

O nekim od najznačajnijih aktivnosti Vijeća Mjesnog odbora Belišće u proteklih godinu dana, predsjednik Dinko Huis ističe: Od prošlogodišnje svečane sjednice, Vijeće Mjesnog odbora Belišće donijelo je nekoliko važnih odluka. Među prvim takvim odlukama bilo je sazivanje zborova građana kroz dva termina za zborno područje Mjesnog odbora Belišće. O provedenim zborovima građana sastavljeni su zapisnici koji su dostupni na internetskom Portalu Mjesnog odbora Belišće, kao i odgovori stručnih službi grada na postavljene upite građana. Želim istaknuti da, iako su zborovi građana bili nešto slabije posjećeni, broj postavljenih upita prisutnih bio je značajan. Krajem 2011. godine usvojen je Plan i program rada za tekuće razdoblje, odnosno 2012. godinu, u kojem VMO i dalje predlaže sanaciju i rekonstrukciju našeg Trga i sanaciju bazena kao gradske prioritete, a u cjelokupan plan dodali smo još izgradnju gradskog klizališta, šetnica uz rijeku Karašicu, lučicu na rijeci Dravi te postavljanje uređaja za mjerenje kakvoće zraka. Istaknuo bih bih kako nas posebno veseli što je sanacija bazena gotova i da cijenimo činjenicu da se na području grada počela voditi briga i o kakvoći zraka postavljanjem uređaja za mjerenje kakvoće zraka, rekao je Dinko Huis, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Belišće.

Krajem godine VMO Belišće je u suradnji s redakcijom Portala MO-a Belišće proveo internetski natječaj pod nazivom „Fotografija godine“. Prema prijedlogu Dubravka Maričića, autora projekta, VMO Belišće je preko internetskog portala organizirao natječaj u kojem su mogli sudjelovati svi koji vole fotografirati, bez obzira na opremu za fotografiranje koju posjeduju. Svaki mjesec je imao određenu temu koju su fotografije trebale slijediti. U natječaju je sudjelovalo 11 autora, a tijekom godine je pristiglo 70-ak fotografija. U uži izbor ušlo je oko 25 fotografija koje smo i objavili na našem Portalu. Najveći broj posjetitelja portala, njih gotovo 50 posto, za najbolju fotografiju izabralo je fotografiju pod nazivom “Belišćanski Iliman”, autora Saše Vidakovića. Na drugom je mjestu fotografija Gorana Dojkića pod nazivom “Sprud”, a treće mjesto osvojio je Goran Šimić – Polić s fotografijom pod nazivom “Avanturist”. Zahvaljujem se svim autorima koji su sudjelovali u našem natječaju i priuštili posjetiteljima Portala uživanje u prekrasnim fotografijama koje su slijedile određene teme, koje su se najčešće vezale uz neke značajnije datume, prisjetio se Huis jedne od prošlogodišnjih aktivnosti VMO-a Belišće, s čijim se provođenjem nastavilo i u nadolazećim mjesecima. Ne treba zaboraviti da su članovi VMO-a Belišće, osim već uobičajenog načina rada i kontakata s građanima, dio svojih aktivnosti usmjerili i na najmlađe Belišćane, pa su tako povodom božićnih i novogodišnjih blagdana posjetili Dječji vrtić Maslačak Belišće kako bi im darovali novu glazbenu liniju. Već početkom ove godine na redovnoj smo sjednici raspravljali o povećanom broju kaznenih djela protiv imovine na području grada Belišća. Nakon toga, zatražili smo da se u dnevni red nadolazeće sjednice Gradskog vijeća grada Belišća uvrsti točka pod nazivom „Stanje sigurnosti na području grada Belišća“ prilikom koje bi govorio predstavnik Policijske postaje Valpovo, kaže Huis, dodajući kako je doista tako i bilo, te se zahvaljuje na suradnji policijskim službenicima.

Promicanje Belišća

Na jednoj od sjednica Vijeća Mjesnog odbora raspravljalo se i o potrebi uključenja VMO-a u rad Turističke zajednice Grada Belišća, jer, kako kaže Huis, imaju u određenom dijelu svojih nadležnosti isti interes – promicanje grada Belišća. Smatramo kako bi trebalo razmisliti o tome da svi mjesni odbori s područja grada Belišća budu uključeni u rad i tijela TZ Belišća, jer smatramo da mjesni odbori, zbog neposredne suradnje i sudjelovanja građana, mogu doprinijeti radu Turističke zajednice. Konkretno, VMO Belišće želi ostvariti što bolju povezanost s TZ-om grada Belišća zbog zajedničkog poticanja, organiziranja i promocije kulturnih, zabavnih, umjetničkih, sportskih i drugih manifestacija koje doprinose obogaćivanju turističke ponude Belišća, pojašnjava Huis.

Od kako je Vijeće Mjesnog odbora „pomlađeno“ novim članovima, komunikacija s građanima Belišća sve se više počela seliti na Internet, pa su belišćanski vijećnici, uz Portal MO, otvorili i profil na popularnoj društvenoj stranici Facebook. Od internetskih aktivnosti moram istaknuti redakcija Portala koja neumorno radi, a ovim putem zahvaljujem svim urednicima i suradnicima Portala na njihovom nesebičnom i volonterskom zalaganju. Isto tako zahvaljujem i stručnim službama grada koje nam daju informacije koje koristimo kada odgovaramo na brojne upite građana na Portalu. Što se tiće Facebook aktivnosti, s ponosom ističem kako je MO Belišće stekao preko 500 Facebook prijatelja, od kojih su većina građani s područja grada Belišća. Ovo je također znak kako su naše aktivnosti prepoznate od strane građana, zadovoljno govori Huis. Huis se osvrnuo i na neke probleme s kojima se u radu susreće Vijeće Mjesnog odbora Belišće. Iako im je za rad dodijeljena prostorija u zgradi gradske uprave, ona još uvijek, napominje Huis, nije adekvatno uređena.

-Iako imamo službenu prostoriju, za sada se članovi VMO sastaju u maloj gradskoj vijećnici samo kada se održavaju sjednice Vijeća. U dodijeljenoj prostoriji, naime, nema adekvatnog uredskog namještaja, računala niti telefona, na što smo u nekoliko navrata reagirali. Obzirom na pojačane aktivnosti VMO- Belišća, posebno svega vezanog uz održavanje web stranice, FB profila i kontakta s građanima, smatramo kako je doista potrebno osigurati sve navedeno, kaže Huis, zahvalivši još jednom svima koji sudjeluju u obilježavanju Dana Mjesnog odbora, uz želju da se ta suradnja nastavi i ubuduće na zadovoljstvo i dobrobit građana i Belišća. M. Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content