Novosti|

Ova proljetna muzejska manifestacija ove je godine u znaku obilježavanja 35 godišnjice. Pozvani su muzeji svih kontinenata da se promoviraju prigodnim aktivnostima – izložbama, radionicama, tematskim diskusijama i drugim oblicima rada s posjetiteljima.

Muzej „Belišće“ toga će dana biti otvoren za posjetitelje od 9 do 18 sati, bez naplate ulaznica. U dvorištu muzeja biti će održana likovna radionica za polaznike dječjeg vrtića i učenika osnovne škole, a najbolji radovi biti će izloženi.

Pozivamo sve one koji do sada nisu posjetili naš muzej da to učine ovom prilikom, a oni ostali mogu se kroz razgovor prisjetiti prošlosti, jer muzeji i imaju status međugeneracijskih čuvara baštine.

U današnjem svijetu sve se brzo mijenja. Muzeji se, svaki za sebe, suočavaju s nizom zadataka, a među prioritetima je zahtjev za povećanjem posjeta suvremene publike. Budućnost muzeja je neizvjesna, a neupitno je samo to da, ukoliko žele postojati u novim okolnostima, moraju prihvatiti izazov promjena. U tom kontekstu postavljena je i ovogodišnja tema obilježavanja manifestacije koja je naslovljena: MUZEJI U SVIJETU PROMJENA. NOVI IZAZOVI – NOVE INSPIRACIJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content