Novosti|

Ljubav djeci prije svega

Međunarodnim danom djeteta (7. listopada) započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna u gradu Belišću. Za mnogobrojne aktivnosti tijekom tih nekoliko dana već se tradicionalno se brine Društvo “Naša djeca” Belišće.
-Proteklog su ponedjeljka u prijepodnevnim satima polaznici Dječjeg vrtića Maslačak i učenici nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće crtali kredom po pločniku u središtu grada, a nakon toga su polaznici Dječjeg foruma Štrumpfovi i članice Izvršnog odbora DND-a posjetili belišćansku Gradsku upravu, gdje nas je primio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, s kojim smo razgovarali o djelovanju naše udruge, ali i o dječjim željama i idejama za što bolji život u Belišću. Susret je završen otvaranjem izložbe dječjih radova u predvorju zgrade Gradske uprave, o početku prošlotjednih aktivnosti govori Ivana Belcar, predsjednica DND-a Belišće.
Obilježavanje Dječjeg tjedna je nastavljeno u srijedu, kada su belišćansku školu posjetili najmlađi članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće te izveli nekoliko pokaznih vatrogasnih vježbi. Dan nakon toga članice DND-a su organizirale posjet Domu kulture, gdje su članovi Kazališta mladih Belišće izveli u dva navrata predstavu “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića”.
-Osim kazališnih predstava, u četvrtak smo imali i prigodan program pod nazivom “Odrasli, poslušajte i naš glas” u kojem su se roditeljima, bakama i djedovima, ali i predstavnicima našeg grada (zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i pročelnica Antonija Andrašek Barić) pjesmom, recitacijama, plesom, glazbom i glumom predstavili učenici nižih razreda, polaznici Glazbene škole i Kazališta mladih, kaže Ivana, dodajući kako je obilježavanje Dječjeg tjedna završilo već tradicionalnom aktivnosti “Djeca djeci”.
Tom prigodom su učenici nižih razreda belišćanske škole posjetili dječji vrtić Maslačak, te malim prijateljima izveli prigodan program.
-Završetak Dječjeg tjedna već godinama označava početak novog ciklusa igraonica subotom za svu djecu koja ne pohađaju redovan vrtićki program. Svake subote od 10 do 12 sati u prostorijama belišćanskog vrtića naše odgojiteljice i volonterke bit će na raspolaganju djeci, te pozivamo roditelje čiji su mališani stari između 4 i 6 godina da ih dovedu u igraonice na druženje i učenje i kreativno provođenje slobodnog vremena, poručuje Ivana u ime DND-a Belišće.

Monika Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content