Novosti|

Odrasli, poslušajte i naš glas!

U ponedjeljak, 7. listopada 2013. godine crtanjem kredama po korzu u Belišću započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna. Nositelj i organizator svih aktivnosti i ove je godine Društvo “Naša djeca” Belišće, čije su članice u prijepodnevnim satima, u središtu grada, dočekale polaznike Dječjeg vrtića „Maslačak“ te učenike nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Uz vesele dječje pjesme zabava je mogla početi – djeca su crtala i pisala poruke šarenim kredama.

Već tradicionalno, na samom početku Dječjeg tjedna, odnosno na Međunarodni dan djeteta, članice DND-a i nekolicina djece posjetili su Gradsku upravu, gdje ih je dočekao zamjenik gradonačelnika gosp.Domagoj Varžić te im čestitao na dosadašnjem radu i obećao pomoć u svim daljnjim nastojanjima za obogaćivanjem slobodnog vremena najmlađih Belišćana.

U ime Društva “Naša djeca” govorila je predsjednica Ivana Belcar, nabrojavši najvažnije aktivnosti koje se provode tijekom cijele godine s djecom i za djecu. Zamjeniku gradonačelnika su se predstavili i polaznici Dječjeg foruma „Štrumpfovi“ sa svojom voditeljicom Brankom Vidaković. Forumaši su donijeli poklon vodstvu našeg grada – knjižicu sa svojim radovima i porukama o tome što bi oni učinili da su gradonačelnik Belišća. Nisu ni gosti iz gradske uprave otišli praznih ruku – zamjenik gradonačelnika sve ih je darivao prigodnim poklonima, a zatim je u predvorju Gradske uprave otvorio izložbu dječjih radova koja se može pogledati tijekom cijelog tjedna.

Obilježavanje Dječjeg tjedna se nastavlja u srijedu kada će biti aktivnost pod nazivom “Da sam ja vatrogasac”. Najmlađi članovi belišćanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva pokazat će nekoliko vatrogasnih vježbi tijekom velikog odmora u prijepodnevnim i popodnevnim satima.

Četvrtak je rezerviran za kazalište – polaznici vrtića i nižih razreda osnovne škole će od 11,30 i od 13 sati moći pogledati predstavu “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” u izvođenju članova Kazališta mladih Belišće. U 18 sati u Domu kulture započinje program pod nazivom “Odrasli, poslušajte i naš glas!”, a u njemu će sudjelovati učenici belišćanske osnovne škole, polaznici Glazbene škole u Belišću te članovi Kazališta mladih Belišće.

Petak je rezerviran za aktivnost pod nazivom “Djeca djeci”, a tom prigodom će učenici nižih razreda posjetiti male prijatelje u belišćanskom vrtiću.
Obilježavanje Dječjeg tjedna završava u subotu, 12. listopada, kada počinje jesenski ciklus subotnjih igraonica u belišćanskom vrtiću za svu onu djecu koja ne pohađaju niti jedan vrtićki program.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content